Overslaan en naar de inhoud gaan

Koakelbonen, binnenkort tweede verhalenbundel van Bram Wiekens

Door op dinsdag, 28 mei, 2013 - 06:58

VERHALEN - De tweede verhalenbundel in het Gronings van Bram Wiekens verschijnt begin juni 2013 bij Uitgeverij Noordboek, met de intrigerende titel Koakelbonen. De lezer vindt een mooie verscheidenheid aan verhalen in dit boek: van komisch tot serieus. En gaandeweg komt hij achter het geheim van de koakelbonen. De meeste inspiratie voor zijn verhalen doet Bram Wiekens op in het dorp waar hij al jaren woont.

As de schriever Bram Wiekens in t dörp lu tegenkomt, den hebben zai aaltied wel wat te vertellen. Zo'n gesprek begunt maisstieds mit: Hest t al heurd? Of: Moust es heuren! en den komt ter voak wel wat nijs of interessants. En zo is t ook goan mit t verhoal van de koakelbonen. Anjolt Broesder, zien buurman, het hom t ongeleufleke verhoal van de toverbonen op n dag oet de douken doan.
Nou beleven Anjolt en zien vraauw Ketriene aaltied de vrumdste dingen. Regelmoateg goat de schriever bie heur op de kovvie en den heurt e weer zoveul verhoalen, dat e hoast nait wachten kin om ze op te schrieven.

In 2008 en 2009 won Bram Wiekens de Provinciale Grunneger Schriefwedstried voor proza. Koakelbonen is noa Oet t leven grepen Bram Wiekens zien twijde verhoalenbundel in t Grunnegs.

Boekgegevens:
Bram Wiekens, Koakelbonen. Verhoalen in t Grunnegs. Uitgeverij Noordboek, 2013
Omvang: 144 pagina's, paperback
ISBN: 978 90 330 03714; verkoopprijs € 12,50