Overslaan en naar de inhoud gaan

Indoor Veendam wordt Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen

Door op zondag, 26 mei, 2013 - 14:58

PAARDENSPORT - Na 51 edities van het Internationaal Indoor Concours Hippique Veendam gaat er een verandering plaats vinden. Om het concours meer naamsbekendheid te geven en in de toekomst verder te laten groeien heeft het bestuur van Stichting Ruitersport Noord Nederland besloten de naam te wijzigen in:

Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen
De belangrijkste redenen voor de naamsverandering zijn de mogelijkheden voor groei in de toekomst, profilering en promotie van de provincie Groningen en het vergroten van de naamsbekendheid.

Voorzitter Aaldert de Vrieze is blij met de keuze voor een nieuwe naam: "De gedachte speelde al een aantal jaren, maar nu is het meest geschikte moment om dit te doen. Om het concours op niveau te houden is het van groot belang dat wij blijven groeien. Om het bereik van het concours te vergroten en daarmee ook het imago en de naamsbekendheid is de keuze voor de naam Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen een logische."

Geschiedenis
Het concours is ontstaan nadat de rijverenigingen Veendam, Niop uit Nieuwe Pekela en Neta uit Bellingwolde, 's winters in een van de loodsen van de strokartonfabriek De Vrijheid aan de Molenstreek in Veendam reden. In 1961 werd er voor het eerst over gesproken om deze wedstrijden uit te bouwen tot een heus indoor concours. Het eerste concours vond plaats op 4 en 5 januari 1963. Het is bijzonder dat dit evenement al 51 jaar bestaat en volledig draait op vrijwilligers.