Overslaan en naar de inhoud gaan

VVE-Piramide certificaten voor alle leidsters van KDV Bamba

Door op zaterdag, 25 mei, 2013 - 14:53

CERTIFICAAT - Afgelopen week hebben alle leidsters van Kinderdagverblijf Bamba hun VVE-Piramide opleiding van CITO positief afgesloten. Wethouder Bert Wierenga reikte de certificaten officieel uit aan de aanwezige leidsters.

Waren er eerder een aantal peuterleidsters gecertificeerd, nu zijn alle leidsters van zowel de peutergroepen als die van de babygroep VVE-Piramide gecertificeerd.Dat geeft een groot stuk kwaliteit en maakt Bamba een uniek kinderdagverblijf in Veendam en omstreken."We kunnen met trots zeggen dat wij het enige kinderdagverblijf in Veendam en omstreken zijn, waar alle leidsters VVE-Piramide gecertificeerd zijn ". Hiermee levert Bamba hetzelfde niveau als de peuterspeelzalen en eigenlijk meer; namelijk de baby's tot twee jaar worden ook al voorbereid op de VVE-Piramide methode.

Op de babygroep worden de thema's voornamelijk zintuigelijk uitgevoerd. Dit wil zeggen er wordt gevoeld, geproefd en geluisterd. Op dit moment bijvoorbeeld het thema eten en drinken op de babygroep. "Dit is een geweldig thema voor de baby's", aldus de locatiemanager Monique Bergsma. " Wat is nu leuker voor een kind tot twee jaar om nieuw eten en drinken te voelen en te proeven."

Op de peutergroepen wordt er gewerkt met woordenschat, knutsels, verhalen, liedjes en een thematafel. Zowel ouders en kinderen als de leidsters zijn enthousiast over deze manier van werken/spelen. Peuters komen op deze manier goed voorbereid op de basisschool en kennen de manier van werken al, basisscholen werken immers ook met thema's en in veel gevallen ook met CITO Piramide. Piramide is een speelse manier om dingen te leren. Een misverstand is het om te denken dat de kinderen op een schoolse wijze educatie krijgen, alles gebeurt spelenderwijs en alleen als het kind het leuk vindt.

Naast de dagopvang van 0 tot 4 jaar en het VVE peuterspeelwerk is er sinds kort ook een BSO op Bamba voor opvang van uw schoolgaande kind(eren) van 4 tot 13 jaar.

Wilt u meer informatie over KDV Bamba, de BSO of over de VVE-Piramide methode op het kinderdagverblijf? Bezoek dan eens de website www.kdvbamba.nl of de facebook pagina van KDV Bamba waar dagelijks nieuws en de wisselende thema,s geplaatst worden.
Bellen voor informatie of een rondleiding mag natuurlijk ook !