Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer dan 400 dansende voeten op het podium van cultuurcentrum vanBeresteyn

Door op donderdag, 23 mei, 2013 - 13:05

LITTLE MERMAID - Zaterdag 1 juni en zondag 2 juni zijn de balletvoorstellingen van alle leerlingen van de afdeling dans van de Muziek-, Dans- en Theaterschool in cultuurcentrum vanBeresteyn. Ongeveer tweehonderd leerlingen van groot tot klein beelden de sprookjes ‘The little mermaid' en ‘Coppélia' uit.
Ariel, de kleine zeemeermin die onder water in de zee woont, droomt er van om naar het bovenland te gaan. Terwijl haar zussen op de bodem van de oceaan een concert geven, zit Ariel op een rots aan het wateroppervlak. Zij redt prins Erik van de verdrinkingsdood. Ze wordt verliefd op hem. Maar ja, kan een zeemeermin met een mens trouwen? We zullen het zien!
Het sprookje van Coppélia is net zo wonderbaarlijk als dat van de kleine zeemeermin. Copellius, de oude poppenmaker, maakt een prachtig mooie pop: Coppélia. Ze is zo levensecht, dat de dorpelingen niet zien, dat hem om een pop gaat. Frans, die verloofd is met Swanilda, wordt verliefd op de pop. Swanilda wordt jaloers en zij verzint een list. Zou het goed komen?

De afdeling dans van de Muziek-, Dans- en Theaterschool biedt verschillende cursussen aan op het gebied van klassieke en moderne dans. De leerlingen krijgen een goede opleiding, die, voor de jonge leerling die dat wil, een prima basis vormt voor een beroepsopleiding dans. Eén keer in de twee jaar is er een uitvoering. Het doel van de uitvoering is om de ontwikkeling van de vaardigheden van de leerlingen te laten zien. Door het optreden doen ze podiumervaring op.
Omdat er meerdere disciplines in de school aanwezig zijn, kan er gemakkelijk een combinatie gemaakt worden met een andere discipline. Zo doet de theaterafdeling mee aan ‘Coppélia' .
Drie voorstellingen zijn intensief, zowel voor de leerlingen als voor de docenten. Het is dan ook fantastisch dat er veel ouders zijn om mee te helpen. We kunnen dan ook bij voorbaat zeggen dat het een geweldig succes wordt!

Op zaterdag begint de voorstelling om 19.30 uur en op zondag zijn de voorstellingen om 13.00 uur en om 16.00 uur.
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa. (13.00 - 16.00 uur) Reserveren is niet mogelijk.
Kosten: € 5,-- voor volwassenen en € 3,-- voor kinderen tot 12 jaar.