Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeenteraadsleden Veendam lezen voor op peuterspeelzaal

Door op donderdag, 23 mei, 2013 - 07:37

VOORLEZEN - De komende weken zou u zomaar een gemeenteraadslid met een prentenboek onder de arm tegen kunnen komen. Tussen dinsdag 21 mei en vrijdag 7 juni gaan een aantal raadsleden namelijk voorlezen aan de kinderen op de peuterspeelzalen in Veendam.

Zo zullen Madeleine van Woerkom, Pieta Loots, Bert Kraan, Bert Bos, Theo Mooiman, Ina Felder, Hans Kiezebrink en Ans Grimbergen op pad gaan langs een aantal peuterspeelzalen. Locaties die de komende weken verblijd worden met een voorleesbezoek zijn Buitenwoel, 't Gruthuus, Hummelstee, 't Haimstee, de Molenwiek en Het Sleuteltje.

In 2013 vieren diverse leesinitiatieven een jubileum. Zo bestaat Stichting Lezen 25 jaar, De Nationale Voorleeswedstrijd 20 jaar, BoekStart vijf jaar en vindt dit jaar de tiende editie van De Nationale Voorleesdagen plaats. In het kader van deze feestelijkheden is 2013 uitgeroepen tot "Jaar van het Voorlezen". In Veendam hebben de gemeente en het peuterspeelzaalwerk van Compaen de handen ineengeslagen om ook een steentje bij te dragen aan dit mooie initiatief.