Overslaan en naar de inhoud gaan

Jubileumconcert Mannenkoor Gruno in vanBeresteyn

Door op zaterdag, 18 mei, 2013 - 18:21

Koninkijk Mannenkoor Gruno Groningen 160 jaar
Vrijdag 31 mei in vanBeresteyn Veendam, aanvang 20.15 uur

CONCERT - Op 3 mei 1853 werd de Groninger Liedertafel opgericht. Dit gezelschap was de voorloper van het huidige Koninklijk Mannenkoor Gruno Groningen. Deze naam ontstond na het samengaan van de Liedertafel met het Groningsch Mannenkoor in 1983. Het predicaat Koninklijk werd reeds in 1918 aan de Liedertafel toegekend en is sindsdien behouden gebleven.

In 2013 viert het koor het 160 jarig bestaan met 3 jubileumconcerten. Het programma voor deze concerten bestaat uit 2 delen met elk een eigen karakter.
Voor de pauze treedt alleen het koor op met werken van Poulenc, Elgar, Webber en Kan Ishii.
Na de pauze een geheel ander geluid. Naast Gruno is dan ook het duo De Koning & De Dame (Wouter de Koning en Rika Dijkstra) te horen.
Koor en duo treden zowel afzonderlijk als gezamenlijk op met uitsluitend Groningstalige werken. Dit zijn bewerkingen en arrangementen van Schubert, Ede Staal en Leonard Cohen, maar ook origineel werk van De Koning & De Dame.

Kaarten aan de zalen verkrijgbaar ad € 15 of via www.vanberesteyn.nl

Kaarten zijn ook te reserveren door overmaking vooraf van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer 470654 t.n.v. E.C. van der Graaf te Groningen.
De bestelde kaarten liggen dan op naam gereed bij de kassa.

Het volledige programma staat op de website www.grunomannenkoor.nl onder Repertoire.