Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Steenhuis reikt certificaten uit

Door op vrijdag, 17 mei, 2013 - 16:53

CERTIFICAAT - Donderdag heeft wethouder Klaas Steenhuis certificaten uitgereikt aan drie cliënten die met goed gevolg een stage hebben doorlopen bij re-integratiebedrijf Realwork. De uitreiking vond plaatst op het kantoor van Realwork aan het Pieter Sneeuwplein in Veendam.

Wethouder Klaas Steenhuis heeft certificaten met vergoedingen in natura overhandigt. De vergoeding in nature houdt in dat elk stage uur 1 punt oplevert met een maximum van 250 punten en deze kunnen ingewisseld worden voor bijvoorbeeld een half jaar gratis sporten, boodschappen, abonnement op de krant, wasmachine of fototoestel enz.

Realwork is een re-integratiebedrijf dat werklozen helpt aan een reguliere baan. Cliënten met een kleine afstand tot werk, worden door de accountmanager begeleid naar een externe stage en daarna naar een reguliere baan. Cliënten met een grotere afstand tot werk kunnen niet direct terugkeren in het reguliere arbeidsproces.

Het re-integratiebedrijf heeft twee boerderijen als werklocatie, één in Brummen en één in Oostwold, waar cliënten in verschillende projecten werkervaring en zelfvertrouwen opdoen. Bijvoorbeeld in de groentetuin, schapenverzorging, timmerwerkplaats, naaiatelier, winkel en brasserie. Na een periode van drie tot zes maanden verlaten de cliënten de boerderij en worden ze begeleid naar een reguliere baan. Binnen de gemeente Veendam worden op jaarbasis 100 cliënten naar werk begeleid.