Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe kroonluchter voor de Margretha Hardenbergkerk

Door op vrijdag, 17 mei, 2013 - 09:46

KROONLUCHTER - Hotel Boschhuis (Joop Porrenga) schenkt de Margaretha Hardenbergkerk te Wildervank een "nieuwe" kroonluchter.

Eind vorig jaar werd tijdens de restauratiewerkzaamheden in het weekend van 10 en 11 november de antieke kroonluchter door vermoedelijk koperdieven ontvreemd. Voor de stichting Wildervanck-Wildervank was dit een enorme schok, zeker omdat de kroonluchter 1 van de weinig overgebleven authentieke spullen betrof.

Na de publicatie in het Dagblad van het Noorden kwam er een telefoontje vanuit Ter Apel. Joop Porrenga verraste de stichting met de mededeling dat hij op zolder een leuk alternatief had liggen.

De restauratie van de voormalige Hervormde kerk is vrijwel voltooid en daarom was het nu tijd om het geschenk vanuit Ter Apel op te hangen. Gisteren vond dit heugelijk feit plaats.
Hoewel de nieuwe kroonluchter een heel ander model is dan zijn voorganger, was iedereen er unaniem over eens dat het cadeau een prachtige aanwinst is voor het oudste monument van de gemeente Veendam.

Het bestuur van de stichting is de familie Porrenga dan ook enorm dankbaar voor dit geschenk.