Overslaan en naar de inhoud gaan

Klokkengieterijmuseum in Heiligerlee zoekt vrijwilligers

Door op woensdag, 15 mei, 2013 - 11:09

Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die wij zoeken?

HEILIGERLEE - Vanaf 23 mei zijn beide musea in Heiligerlee weer geopend. Twee verbouwde en opnieuw ingerichte musea die uniek zijn, in hun eigen soort, in Nederland. De beide musea, tegenover elkaar gelegen, worden volledig gerund door vrijwilligers.

Hoor je de kanonnen, ruik je het kruit? De roemruchte Slag bij Heiligerlee. De veldslag van 23 mei 1568, die het begin inluidde van de historisch belangrijke Tachtigjarige Oorlog. Dit was de eerste aanzet tot de onafhankelijkheid van de Verenigde Nederlanden. Dit hoogtepunt kan de bezoeker opnieuw beleven en ervaren in het museum ´Slag bij Heiligerlee´.

Vind jij het leuk om de bezoeker meer te vertellen dan wat het museum zelf vertelt?
Vind jij het een uitdaging om groepen, waaronder scholen, enthousiast te maken voor deze tijd in onze geschiedenis? Dan ben jij de vrijwilliger die wij zoeken!

Hoe wordt een kerkklok gemaakt? In de gietkuil. In het klokkengieterijmuseum kan de bezoeker zien en ervaren hoe dit gemaakt werd. Dit alles in het geheel gerestaureerde fabriekspand van de klokkengietersfamilie Van Bergen te Heiligerlee.

Vind jij het leuk om de bezoeker meer te vertellen dan wat het museum zelf vertelt?
Vind jij het een uitdaging om groepen enthousiast te maken en bijvoorbeeld een gietdemonstratie te geven? Dan ben jij de vrijwilliger die wij zoeken!

Een vrijwilliger krijgt een interne opleiding. Is je interesse gewekt en wil je graag deel uit maken van dit enthousiaste en betrokken team van vrijwilligers, dan nodigen we je uit om per mail te reageren: h. danhof@ziggo.nl

Indien je informatie wilt naar aanleiding van bovenstaande kun je contact opnemen met Harrie Danhof 0597-591 949.