Overslaan en naar de inhoud gaan

Cabaretier Silvester treedt op in Bibliotheek Veendam

Door op woensdag, 15 mei, 2013 - 11:53

BIBLIOTHEEK - Donderdag 30 mei om 19.30 uur komt cabaretier Silvester een optreden geven in Bibliotheek Veendam. Bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam hebben dit optreden gewonnen met hun derde plaats in de bibliotheekwedstrijd ‘Dat doet de bieb'.

In 2012 deden de Bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam mee aan de landelijke wedstrijd ‘Dat doet de Bieb'. De wedstrijd was georganiseerd door de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Met zes verschillende opdrachten kon de bibliotheek punten verdienen. De laatste opdracht, het organiseren van een flashmob in cultuurcentrum vanBeresteyn, verzekerde de bibliotheek van de derde plaats.
De derde prijs werd door directeur Alian Spelde tijdens de tijdens de Bibliotheek2Daagse in Vlissingen in ontvangst genomen. De prijs bestaat onder andere uit een privé-optreden van cabaretier Silvester Zwaneveld.

Silvester
Silvester is bekend van het cabaretduo Arie & Silvester. Een aantal jaren geleden besloot hij solo gaan. Silvester is de eerste cabaretier die met een app de theaters in is gegaan. Naast cabaret heeft hij verschillende visuele/tekstloze voorstellingen gemaakt en regisseert hij een aantal jonge theatermakers. Naast de planken heeft Silvester in 2012 zijn eerste prentenboek uitgegeven.

Op donderdag 30 mei komt Silvester driekwartier optreden in Bibliotheek Veendam. De bibliotheek nodigt iedereen uit om deze bijzondere voorstelling gratis bij te wonen.

Wanneer: Donderdag 30 mei 2013
Hoe laat: 19.30 uur
Waar: Bibliotheek Veendam, Museumplein 5e