Overslaan en naar de inhoud gaan

Fiets- en Valdag 2013 in Refaja

Door op maandag, 13 mei, 2013 - 17:21

STADSKANAAL - Op zaterdag 8 juni organiseert het Refaja ziekenhuis voor de vijfde achtereenvolgende keer een fiets- en valdag voor mensen met een heup- en of knieprothese. De bijeenkomst start om 9.30 uur in de Zwartsenbergzaal en duurt tot circa 12.00 uur. Op het buitenterrein vinden de demonstraties plaats en kunnen de bezoekers ook zelf oefenen met fietsen en vallen.

Wie deel wil nemen aan de fietsdemonstratie, instructie en valpreventie kan zich tot 31 mei op geven via e-mail: veiligfietsen@refaja.nl, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en aantal personen. Opgeven via telefoon kan ook: 0599-654725 of 0599-654515.
Tijdens deze voorlichting worden de bezoekers door een van de drie orthopeden van het ziekenhuis voorgelicht over het hoe en wat van protheses en over botontkalking. Er is aandacht voor valpreventie en men kan - onder begeleiding van fysiotherapeuten en rijwielhandel Egberts uit Borger - diverse fietsen en hulpmiddelen uitproberen. De orthopedisch instrumentenmaker (OIM) presenteert preventiemateriaal, zoals heupbeschermers.
Veel orthopedische patiƫnten zijn bang om te vallen en durven daarom niet meer te fietsen. Juist voor deze mensen is het belangrijk dat zij blijven bewegen. De functie van hun knie en/of heup vaart daar wel bij. Daarnaast is fietsen natuurlijk goed voor de algehele conditie.