Overslaan en naar de inhoud gaan

Blankensteinkadeconcert VKSO met Erwin de Vries

Door op zondag, 12 mei, 2013 - 23:30

SUBLIEM - Het Blankensteinkadeconcert, dat inmiddels uitgegroeid is tot een jaarlijkse traditie in Veendam, trakteerde zaterdagavond het toegestroomde publiek op een muzikaal feestje. Gelukkig was Pluvius het concert gunstig gezind, af en toe ging er hier en daar een paraplu op, maar bleef het bij wat spettertjes. 

Na de inleiding van burgemeester Ab Meijerman, zorgde het Veenkoloniaal Symfonie Orkest, o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher, er voor dat muziekliefhebbers konden genieten van een zeer gevarieerd programma. Bestaande uit o.a. klassieke muziek, waaruit ook deel 4 uit de Symfonie no. 9 (The new World) van componist A. Dvorák. Het stuk "Morceau Symphonique" voor trombone en orkest van A. Guilmant werd vergezeld met een subliem gespeeld solistische partij van trombonist Evert Jan Bos. En "Clarinet Candy" werd verrassend en vol passie uitgevoerd door klarinettiste Rolinka Niers.

Beide solisten maken deel uit van het VKSO.

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest pakte ook flink uit met populaire filmmuziek als: "The Godfather", "The Pirates of the Caribbean" en "Jurassic Park".

Tevens maakte de succesvolle Groningse zanger en tekstschrijver Erwin de Vries zijn opwachting met meerdere streektaalliederen. En wist hij vocaal en met Groningse humor het publiek al snel voor zich te winnen, zowel mèt als zonder de begeleiding van het symfonische orkest. De in Groningen beroemde zanger laat zichzelf met het bezingen van het leven, de liefde en toewijding van zijn beste kant zien.

En hij is heel veelzijdig. Enerzijds gevoelig en kwetsbaar, maar ook ontzettend rauw (zoals het leven ook vaak is) en direct. Met recht voor zijn raap teksten welke je enorm kunnen raken, en daarvoor hoef je de Groninger taal niet eens te verstaan.

Als slotstuk werd het wereldberoemde "Land of Hope and Glory" ingezet, waarbij het publiek enthousiast meezong. Met een toegift uit de Theme van de "Pirates of the Caribbean" sloot het Veenkoloniale Symfonie Orkest deze editie van het Blankensteinkadeconcert succesvol af!

De organisatie was in handen van vanBeresteyn en, zoals elk jaar, werd het concert, door de gemeente Veendam aan haar inwoners aangeboden.

 


  Voor meer foto's, zie ons fotoalbum