Overslaan en naar de inhoud gaan

Flowerpower Popfestival

Door op maandag, 13 mei, 2013 - 17:03

DIVERS - Op zaterdag was Veendam in het kader van Flowerpop weer het muzikale centrum van Oost-Groningen. Van 11.00 tot 18.00 uur was het in de binnenstad, ondanks de regen, weer genieten van de bands en solo muzikanten met hun heel uiteenlopende genres.

Het Flowerpower Popfestival, door de stichting Bogdike georganiseerd, was een vervolg op de eerste editie van 2012. Het festival is met name bedoeld voor beginnende bands die (nog) niet veel optreden, en veelbelovend zijn.

Maar ook de meer gerenommeerde bands hadden zich gepresenteerd in Veendam. Op zes  buitenpodia, door het hele centrum verdeeld, waren doorlopende optredens geprogrammeerd.

Het was de bedoeling dat iedere deelnemende band ca. 45 minuten zou spelen. Helaas kon door het slechte weer het schema niet overal worden gevolgd, en vielen er ook enkele bands uit. Tegen twee uur spetterde het wat, maar dat ging al vlot over op gestaag vallende regen. Mensen met een internettelefoon konden op de buienradar volgen hoe er een langgerekt buienfront overtrok waaruit behoorlijk wat nattigheid kwam. Maar desondanks was er toch nog een redelijke aanwezigheid van muziekliefhebbers in het centrum.

In de laatste twee uurtjes was het droog geworden en werden de terrassen nog redelijk goed bezocht, en zelfs voor de zon gingen de "gordijnen" nog open. 

Op het festival was er voor de deelnemende bands enkele prijzen te winnen, waaronder de studio opname van een demo. Mede mogelijk gemaakt door studio AS de Fabriek.

Uitgebreidde informatie over de deelnemende bands en de muzikanten is te vinden op de site van de Stichting Bogdike.


Fotoalbums
Henk Drenth
Willem van der Werf