Overslaan en naar de inhoud gaan

Daring wint noordelijke derby van GHBS Daring H1 3-0 GHBS H1

Door op zondag, 12 mei, 2013 - 19:14

Namens Daring Heren 1, Arthur Venhoven

HOCKEY - Na de verdiende overwinning op Arnhem afgelopen week, was Daring deze zondag vastberaden om ook GHBS aan de zegekar te binden. Hoewel de Groningers bepaald geen hoogvliegers blijken in deze competitie, wisten zij in de heenwedstrijd toch Daring te verslaan. Daring was zodoende gebrand op revanche.
Hoewel Daring de wedstrijd bepaald niet slecht begon, was het GHBS dat als eerste een grote kans kreeg. Het spel ging verder tamelijk gelijk op, wat ook tot uiting kwam in het aantal strafcorners dat beide teams versierden. Deze buitenkansen werden echter niet benut, waardoor de tussenstand lang 0-0 bleef. Bij vlagen was het dan ook meer aftasten dan doordrukken, totdat één van de GHBS-spelers een Veendammer sleeppush van de lijn wegwerkte door middel van zijn lichaam. De scheidsrechter gaf een strafbal, en uiteraard stond Harjo Middel direct klaar om deze bal raak te pushen: 1-0. De ervaren Middel is de laatste weken goed in vorm, en beloont zichzelf zelfs met doelpunten. Na deze treffer was GHBS een tijd lang de mindere ploeg, en lieten de Groningers zich vooral gelden ten opzichte van de scheidsrechter.

Na de pauze was het wederom Daring dat het betere van het spel had, en bij vlagen goed combinerend tot de vijandelijke cirkel doordrong. Vaak ontbrak het echter aan een goede eindpass, of werden de gecreërde kansen simpelweg gemist. GHBS kwam er zo nu en dan nog wel gevaarlijk uit, maar over het algemeen bleek de Daring-verdediging tamelijk stabiel. Ongeveer halverwege de tweede helft had Hemmo-Jan Clevering besloten dat er genoeg kansen waren verprutst, waarna hij door middel van een actie ter hoogte van de middenlijn twee GHBS-spelers in de luren legde. Vervolgens passeerde hij op pure snelheid nog een tegenstander, wat hem bij de vijandelijke keeper bracht. De situatie leek uitzichtloos, totdat Clevering de trukendoos opengooide en via een schijnbeweging de bal in het lege doel schoof: 2-0. Deze bevrijdende treffer was het eerste doelpunt van Hemmo-Jan Clevering sinds zijn rentree bij Daring. Hoewel GHBS probeerde druk te zetten op Daring, kon het louter door individuele acties gevaarlijk worden. Deze strandden echter bij de Veendammer verdedigers of de uitstekend keepende Erik-Jan Omvlee. Niet lang voor het eindsignaal kwam er 3-0 op het scorebord. Deze keer viel de treffer wel uit een strafcorner, en Thomas Leenheers was de doelpuntenmaker. GHBS zette hierna nog wel aan voor een slotoffensief, maar dit leverde hen niets anders op dan frustratie.

Deze verdiende overwinning laat Daring weer naar de vijfde plaats stijgen in de Tweede Klasse D, en brengt GHBS verder in degradatieproblemen. De Veendammers mogen trots zijn op het feit dat ze weer eens de zo gewenste ‘nul' wisten te houden. Dat biedt perspectief voor de uitwedstrijd bij Bully, op 26 mei in Oldenzaal.