Overslaan en naar de inhoud gaan

Humanitas Zomeropvang voor kinderen met AD(H)D/autisme/PDD-NOS heeft nog plek!

Door op vrijdag, 10 mei, 2013 - 18:28

De kinderen een fantastische vakantieweek en ouders even adempauze.

ZOMERKAMP - "Ga ik volgend jaar ook weer? Ik vond het super!", vroeg Sjoerd-Jan (6) vorige zomer direct na het kamp.
Niet voor alle kinderen is het vanzelfsprekend dat zij op vakantie gaan. Voor kinderen met AD(H)D of een vorm van Autisme (zoals PDD-NOS) zit een vakantie er soms niet in. Ook kan voor hen de zomer een erg lange periode zijn, waarin ze zich niet altijd vermaken. Voor ouders kan een vakantieperiode daardoor extra zwaar zijn.
Humanitas organiseert daarom ook deze zomer weer de Zomeropvang vakantieweken.


Twee vakantieweken voor kinderen van 6-12 jaar

Voor alle kinderen uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe met een diagnose AD(H)D/ Autisme/ PDD-NOS organiseert Humanitas een tweetal vakantieweken. Er is een week voor kinderen van 6-9 jaar en één voor 9-12 jarigen. Voor de kinderen een fantastische week en voor de ouders een ontlasting in de lange zomervakantie.
Moeder Nel vertelt: "Kelvin (11) vraagt me in januari al of hij dit jaar weer op kamp van Humanitas gaat. Voor kinderen met een beperking duurt de vakantie dubbel lang. Voor Kelvin is het een heel fijn vooruitzicht en voor ons is het heel fijn om een week rust te hebben".

Kampeerboerderij in Appelscha met een fantastisch programma
"Hij is echt een buitenkind, de locatie is perfect!", vertelt de moeder van Sjoerd-Jan (6).
De weken starten op maandag en eindigen op vrijdag. De kinderen worden vijf dagen begeleid door een team van enthousiaste en deskundige vrijwilligers. Speciaal voor deze doelgroep is er begeleiding van 1 op 2 in een groep van maximaal 18 kinderen. Het team zorgt voor een veilige omgeving, kookt lekker en gezond eten en biedt een programma vol sportieve, leuke en creatieve activiteiten. Een bezoek aan het zwembad, een pretpark en een speurtocht door het omringende bos horen hierbij.
"De kinderen voelen zich binnen het kamp veilig, het kamp is goed opgezet" (groepsleidster Leger des Heils), "De weken zijn perfect georganiseerd" (moeder), "Echt heel erg leuk, liever Humanitas, zo leuk!" (kind, 11).

Kosten nooit een probleem
Humanitas wil niet dat een kind niet meekan op kamp vanwege financiële redenen. Van ouders wordt naar draagkracht een eigen bijdrage gevraagd en deze wordt in overleg bepaald. Sommige ouders hebben weinig financiële middelen en nu kunnen hun kinderen toch op vakantie. "Ik ben volledig afgekeurd. Alle vier mijn kinderen zijn jarenlang meegeweest met Humanitas. Het is gigantisch mooi voor deze kinderen! Er wordt van alles met ze ondernomen", zegt de vader van het gezin van vier.


Nog plekken vrij in beide weken deze zomer

"Momenteel zijn in beide weken nog plaatsen beschikbaar", vertelt Marije de Lange, een jonge Ontwikkelingspsycholoog die vorig jaar als vrijwillig begeleidster mee geweest is op kamp. "Het zou zó zonde zijn als deze fantastische mogelijkheid onbenut blijft doordat niet iedereen bekend is met de vakantieweken die Humanitas biedt voor deze doelgroep!".

Meer informatie of aanmelden?
Belangstellenden kunnen contact opnemen met Humanitas tel. (050) 312 06 33 en vragen naar Astrid Hoekstra of Marjo Nauta. Mailen kan ook: zomeropvang.noord@humanitas.nl.