Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongerenwerkers Compaen stoppen met roken Wie doet er met ze mee!

Door op vrijdag, 10 mei, 2013 - 20:18

STOP MET ROKEN - In juni stoppen de jongerenwerkers Henk Zeven en Gerard Katuin met roken. Dit niet alleen met betrekking tot hun eigen gezondheid, maar ook vanwege hun voorbeeldfunctie ten opzichte van de jongeren
Ze willen graag dat zoveel mogelijk jongeren mee doen en maken er een activiteit van. Maandag 27 mei is er om 19.30 een voorlichtingsbijeenkomst in jongerencentrum Break! aan het Jan Salwaplein 3. Een week later, op maandag 3 juni (ook om 19.30 in Break!) volgt de aftrap.

De activiteit richt zich niet zozeer op de nadelen van het roken, maar met name op de voordelen van het stoppen met roken en het bewust worden van de psychische werking van de verslavingsmechaniek.
In de weken na de aftrap volgen wekelijkse bijeenkomsten van de ex-rokers. Tijdens deze groepsgesprekken kunnen ze hun ervaringen en krachten delen om elkaar te steunen in het proces.

Uiteindelijk gaat de groep na een maand, na 3 maanden en na een half jaar met elkaar activiteiten doen als extra "beloning" voor het doorbreken van deze slechte "gewoonte".

Jongeren die mee willen doen kunnen vrijblijvend de voorlichting bijwonen.

De activiteit is vernoemd naar een uitspraak van cabaretier Harrie Jekkers "de sigaret uit of de pijp uit".