Overslaan en naar de inhoud gaan

GemeenteBelangen wil graag uw mening over herindeling Groninger gemeenten

Door op vrijdag, 10 mei, 2013 - 18:15

HERINDELING - GemeenteBelangen Veendam wil dat inwoners van de gemeente Veendam gehoord worden in de discussie over de mogelijke herindeling van de Groninger gemeenten. Dat is tot nu toe niet gebeurd.  Dit stellen wij naar aanleiding van berichten die de afgelopen tijd in de media verschenen waarin wordt aangegeven dat de gemeenten Hoogezand - Sappemeer, Pekela, Slochteren, Menterwolde en Veendam meer tijd nodig hebben om een besluit te nemen.

"Er is door de gemeenteraad nog geen besluit genomen omtrent dit onderwerp. Wel is toestemming gegeven aan de burgemeester om andere gemeenten te raadplegen over een mogelijke herindeling. Als gemeenteraad moeten we het hier nog goed over hebben en is er nog niets definitief besloten," stelt fractievoorzitter Christel Knot. "Ook willen wij het gesprek aangaan met onze burgers voordat er besluiten worden genomen, hierom organiseren we een inloopavond om zoveel mogelijk mensen te horen en in de gelegenheid te stellen hun mening te geven."

De inloopavond zal plaatsvinden op donderdagavond 23 mei om 19.30 uur in Hotel Parkzicht. Naast de herindeling zal ook het voorgenomen Windpark N33 aan de orde komen. Het plaatsen van windmolens langs de N33 leidt namelijk tot geluidsoverlast in grote delen van Veendam. GemeenteBelangen Veendam verzet zich al jaren tegen deze plannen.