Overslaan en naar de inhoud gaan

Wethouder Wierenga opent eerste expositie in het gemeentehuis Veendam

Door op vrijdag, 10 mei, 2013 - 11:33

GEMEENTEHUIS - Woensdag 15 mei 2013 om 13:00 uur wordt de eerste expositie in het gemeentehuis van Veendam geopend door wethouder Bert Wierenga. De expositie is van Marijke Koster. De expositiewand is ontworpen door kunstenaar Jan Schoffelmeier en de wand biedt voor (amateur) kunstenaars uit Veendam en uit de regio de mogelijkheid om te exposeren.

Marijke Koster
Marijke Koster volgde een vooropleiding aan de Academie Minerva in Groningen en wist toen al snel dat ze door wilde gaan met kunst & vormgeving. Hoewel Marijke ook bezig is met druktechnieken en keramiek, is ze voornamelijk aan het schilderen met acryl. In 2010 behaalde Marijke Koster haar Bachelor in de Communicatie Vormgeving met specialisatie illustratie aan Academie Minerva in Groningen. Hoewel ze in aanmerking kwam voor een Master aan het Frank Mohr Instituut, ging ze aan de slag bij Royal Goedewaagen in Nieuw Buinen als huisontwerpster. Ze ontwierp onder andere het Koninklijke Servies. Naast haar werk als keramiek ontwerpster startte ze als zelfstandig kunstenaar een atelier in de Turfcentrale Veendam onder de naam Studio Marijke Koster.

De expositie
De verschillende schilderijen zijn over het algemeen expressionistisch. In het expressionisme probeert de kunstenaar zijn gevoelens, zijn ervaringen, uit te drukken. Grote voorbeelden daarin zijn Vincent van Gogh en Claude Monet. Haar nieuwste werken zijn Groninger landschappen en stadsgezichten die met de hand zijn geschilderd, dus grotendeels zonder kwast. Deze werden deels afgelopen maart geƫxposeerd in RichMix, Londen en in het Refaja Ziekenhuis, Stadskanaal.


Wilt u exposeren in het gemeentehuis van Veendam, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Veendam.