Overslaan en naar de inhoud gaan

Winst voor eerste teams Tennis Club Veendam

Door op dinsdag, 7 mei, 2013 - 16:11

TENNIS - Het eerste gemengde team van Tennis Club Veendam, uitkomend in de landelijke 4e klasse, heeft de thuiswedstrijd tegen Starkenborgh 2 uit Groningen met 5-3 gewonnen. Esther Fleurke won haar damesenkel partij, na een stroeve start en een onbenut setpoint in de eerste set, toch nog overtuigend met 5-7, 7-5 en 6-1. Reinie Boven hield zich knap staande en pakte na de eerst set met 6-3 te hebben gewonnen, ook de tweede set door de tiebreak te winnen (7-6). Daarmee was het tweede punt ook binnen. Het derde punt werd verdiend door Jorrit Bock. Hij won zijn herenenkel partij ook in drie sets, 6-4, 4-6 en 7-5. Het herendubbel van Yannick en Sebastiaan van der Wal leverde, na opnieuw een lange wedstrijd, het vierde punt op. Vader en zoon stapten met 6-4, 3-6 en 6-1 als winnaars van de baan. Het gewonnen gemengd dubbel van Esther Fleurke en Sebastiaan van der Wal betekende het vijfde en winnende punt.

Het tweede team verloor van Cream Crackers 4 uit Groningen. De twee punten werden behaald in het enkelspel door Lucy Plomp, die na een blessure toch in drie sets wist te winnen. Zij wist samen met Anniek Holtkamp ook het damesdubbel in Veendams voordeel te beslissen.

Het eerste heren team won de uitwedstrijd in Groningen tegen Starkenborgh 2 met 4-2. Jesper Smit en Paul Holtkamp wonnen beide hun enkel partij. Holtkamp met Gosse Bouter en Smit met Edo Huisman ook beide herendubbels.

Zowel het eerste als het tweede gemengde zaterdagteam van Tennis Club Veendam, beide uitkomend in de eerste klasse, boekte eveneens weer een overwinning. De vierde overwinning op rij voor beide teams.

Het eerste team won met 3-2 van Amelte. Lisette Dalmolen en Bert Günther wonnen de enkelpartijen, Dalmolen met Yvonne de Waal het damesdubbel.

Het tweede team won met 3-2 in en van Peize. Hier werden de damesenkel door Aukje van der Wal en het damesdubbel door van der Wal en Evelien de Jonge gewonnen. Het gemengd dubbelspel van Evelien de Jonge en Hein Kupfer leverde, na twee matchpoints te hebben overleefd, het beslissende derde punt op.