Dure nederlaag Veendam 1894 (zat) in Oostwold

Door op maandag, 6 mei, 2013 - 15:18

VOETBAL - Veendam 1894 heeft zichzelf afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen door de uitwedstrijd bij VVS met 3-0 te verliezen. Hierdoor verzuimden de manschappen van Chris de Jong de vierde plek op de ranglijst te heroveren van Onstwedder Boys.

Met nog twee duels te gaan hebben de oranjehemden uit Onstwedde een voorsprong van één punt. De vierde plek biedt aan het einde van de rit mogelijk kans (vervangende periode) om via de nacompetitie te spelen voor promotie naar de 3e klasse.

In Oostwold begon Veendam 1894 redelijk aan de wedstrijd, maar toen VVS via een prachtig schot van afstand op 1-0 kwam werd het gauw minder. Het spel werd slordiger, kansen werden er amper gecreëerd en de thuisploeg bleef vrij eenvoudig op de been. Halverwege de eerste helft kwam VVS via een vrije trap op 2-0 en besefte iedereen in het Veendammer kamp dat het een moeilijke middag zou gaan worden.

In de tweede helft gingen de Veendammers vol goede moed van start, maar toen na enkele minuten spelen Mehmet Katircioglu middels zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten leek het verzet gebroken. Toch oogde het zo dat Veendam 1894 met een man minder iets beter in de wedstrijd kwam, al werd er achterin wel erg veel ruimte weggegeven. Uiteindelijk profiteerde VVS nog één keer van de geboden vrijheid en bepaalde de eindstand op 3-0.

Een zure en dure nederlaag voor Veendam 1894, dat de vierde plek nu niet meer in eigen hand heeft. Volgende week komt degradatiekandidaat SC Zweeloo op bezoek aan De Langeleegte. Een wedstrijd die hoe dan ook gewonnen moet worden om zodoende de druk neer te leggen bij Onstwedder Boys. VVS heeft zich door hun zege op Veendam 1894 definitief veilig gespeeld en zal komend seizoen ook weer uitkomen in de 4e klasse.