Daring eindigt negatieve reeks tegen Arnhem Daring H1 5-3 Arnhem H1

Door op maandag, 6 mei, 2013 - 08:58

Namens Daring Heren 1, Arthur Venhoven

HOCKEY - Daring Veendam was na vier wedstrijden zonder overwinning weer toe aan drie punten. Hoewel de promotiekansen een paar weken al waren verkeken, is een plaats in de middenmoot te laag voor dit Daring. Zodoende waren de Veendammers vastberaden om afgelopen zondag een overwinning te behalen.

Deze intentie was echter niet direct af te lezen aan het spel van Daring in de beginfase van de wedstrijd. Arnhem was sterker, wat resulteerde in een paar aardige mogelijkheden voor de Geldenaren. Na een onoplettendheid in de Veendammer verdediging werd het dan ook al tamelijk snel 0-1. Hoewel Daring het grootste gedeelte van de eerste helft moeite had om de aanvallers te vinden, liet het team bij vlagen zien dat het de kwaliteiten bezat om goed combinatiespel te spelen. Deze goede aanvallen leidden echter niet direct tot treffers. Een individuele actie van Edwin Boer daarentegen zorgde wel voor een strafbal, nadat deze pijlsnelle buitenspeler op onreglementaire wijze werd aangepakt in de vijandelijke cirkel. Harjo Middel was er als de kippen bij om de strafbal op te eisen, en terecht: de ervaren aanvaller plaatste de bal feilloos in de hoek en tekende hiermee voor de gelijkmaker. De ruststand was 1-1.

Na de rust was het spelbeeld min of meer hetzelfde als in de eerste helft. Daring had het meeste balbezit, en Arnhem zocht vooral de lange bal. In de tweede helft zorgde deze strijdwijze van de Velpenaren echter voor meer gevaar. Na een aanval via de linkerflank wist Arnhem de 1-2 te maken uit een overtalsituatie. Gelukkig voor het Veendammer publiek kon Paul Suk niet lang hierna voor de gelijkmaker zorgen uit een strafcorner: 2-2. Normaliter zou deze treffer een goede motivatie voor beter spel zijn voor Daring op de eigen zonovergoten Langeleegte, maar doordat de ploeg dom balverlies leed op een cruciale plaats kon Arnhem wederom een overtalsituatie uitspelen en 2-3 maken. Het spel bleef op en neer golven, want Daring kon al vrij snel gelijk maken. Na een goede voorbereidende actie van Daniël Schuth werd er een strafcorner geforceerd, die Paul Suk als vanouds binnenwerkte: 3-3. Dit bleek eindelijk de bevrijdende treffer voor de Veenkolonialen, daar het ook nog 3-4 werd. Deze keer was het Robert Boer die scoorde, op puike wijze vanuit een moeilijke hoek. Dat het ook nog 3-5 werd, was een traktatie voor het niet al te zeer verwende publiek. Na een hoge bal wist Paul Suk door middel van een goede actie de bal uiteindelijk bij Robert Boer te brengen. Deze ervaren spits lobte de bal leep over de keeper heen, waarna Edwin Boer het zekere doelpunt op zijn naam schreef.

Met deze overwinning hervond Daring weer wat zelfvertrouwen. Hoewel het spel nog lang niet om over naar huis te schrijven was, is een overwinning altijd een prettige basis om op voort te bouwen. Volgend weekend wacht de thuiswedstrijd tegen GHBS. Dit belooft wederom een spectaculaire wedstrijd te worden, aangezien Daring nog iets goed te maken heeft na de heenwedstrijd.