Overslaan en naar de inhoud gaan

Tocht om de Noord gaat nog verder Informatieavond in Sellingen

Door op zaterdag, 4 mei, 2013 - 21:00

SELLINGEN - De meeste mensen zullen het er mee eens zijn dat wandelen goed is voor de gezondheid en tegelijkertijd een leuke activiteit is. Het is dan ook niet vreemd dat het wandelfestival Tocht Om de Noord binnen enkele weken uitverkocht was. Wat de meeste mensen echter niet weten is wat wandelen nu juist zo gezond maakt. Een antwoord op deze vragen vanuit verschillende perspectieven wordt komende woensdag 8 mei gegeven tijdens een informatieavond om 19.30 uur in het Hof van Sellingen (Dorpsstraat 8, 9551 AE Sellingen). Deze avond wordt georganiseerd door Tocht om de Noord in samenwerking met het Huis voor de Sport Groningen. Mevrouw L. Kompier, burgemeester van Vlagtwedde, zal de avond officieel openen.

De avond is tevens het startsein voor een clinic, waarin mensen zich gedurende vijf bijeenkomsten kunnen voorbereiden op het tweedaagse wandelevenemt Tocht om de Noord, dat traditiegetrouw plaatsvindt in het laatste weekend van September. Naast wandel- en conditietraing biedt de clinic figuurlijk een voorproefje op de wandelroute, die dit jaar langs het voormalige trace van de oude stoomtram Ol Grait (je) door Westerwolde, Oldambt en Delfzijl zal voeren. Deelnemers aan de clinic ontvangen tevens een tweedaags startbewijs voor Tocht om de Noord 2013. Een buitenkans, aangezien het wandelevenement inmiddels uitverkocht is.

Tijdens de informatiebijeenkomst op 8 mei zal een forumgesprek plaatsvinden met afgevaardigden van verschillende organisaties, zoals: Huis voor de Sport Groningen, KNBLO, Lentis, Stichting Promotie Westerwolde en Staatsbosbeheer. Centraal staat de vraag: ‘Waarom is wandelen zo (super) gezond?'

Iedereen die zich op deze avond voor de wandelclinic inschrijft, ontvangt tevens een leuke Tocht om de Noord attentie. De wandelclinics starten vanaf woensdag 15 of 22 mei op verschillende plekken in Oost Groningen.

Opgeven voor de informatieavond van 8 mei kan door een e-mail te sturen naar wandelclinic@todn.nl