Veendam 1894 (zat) vergeet te winnen van GRC Groningen

Door op maandag, 29 april, 2013 - 14:16

VOETBAL - Dat voetbal soms best oneerlijk kan zijn wees de wedstrijd tussen Veendam 1894 en GRC Groningen uit. Veendam 1894 creëerde afgelopen zaterdag tegen de stadjers zeker tien opgelegde kansen, maar uiteindelijk eindigde wedstrijd in 3-3. Na afloop bleek hoe duur dit puntverlies is, want door de zege van Onstwedder Boys op NWVV zijn de Veendammers afgezakt naar de vijfde plek op de ranglijst.
Veendam 1894 begon uitstekend aan de wedstrijd, creëerde drie opgelegde kansen, maar in alle gevallen werd er gefaald in de afronding. Zoals zo vaak in de voetballerij roep je in dergelijke gevallen het onheil over jezelf af. Zo ook nu, want uit één van de spaarzame aanvallen van GRC Groningen was het direct raak: 0-1. De thuisploeg pakte daarna de draad direct op en kwam al vrij snel op gelijke hoogte via een eigen doelpunt. Vervolgens leken beide ploegen te gaan rusten met een 1-1 stand, maar in de extra tijd van de eerste helft kwamen de gasten via een strafschop op een 1-2 voorsprong.

Na de pauze was het Veendam 1894 wat de klok sloeg. Er werd volop gejaagd op de gelijkmaker en deze jacht leverde enkele 100% procent kansen, maar de doelman van GRC Groningen had de dag van zijn leven. Uiteindelijk zorgden de invallers Levent Sezer en Serkan Candan ervoor dat Veendam 1894 alsnog op een dik verdiende 3-2 voorsprong kwam. Hierin leek het duel ook te eindigen, maar het slotoffensief van GRC Groningen leverde diep in blessuretijd de 3-3 op. Na afloop waren beide teams het erover eens dat Veendam 1894 twee punten had verloren en GRC Groningen een punt had gewonnen.

Komende zaterdag speelt Veendam 1894 de lastige uitwedstrijd bij VVS in Oostwold. Bij winst in deze inhaalwedstrijd zullen de manschappen van Chris de Jong de vierde plek weer overnemen van Onstwedder Boys.