Daring verliest wederom van topploeg EHV H1 4-2 Daring H1

Door op maandag, 29 april, 2013 - 09:52

Namens Daring Heren 1, Arthur Venhoven

HOCKEY - Voorafgaand aan de wedstrijd tegen koploper EHV wist Daring dat het niet kansloos was. De recente slechte reeks ten spijt, hadden de Veendammers de thuiswedstrijd maar liefst met 5-1 gewonnen. De mannen uit Enschede hadden echter bewezen in een goede vorm te steken.

Aan het begin van de wedstrijd was het niet de vorm van EHV die de doorslag gaf; het waren de verdedigende fouten van Daring die doelpunten opleverden voor de Enschedeërs. Na een dekkingsfout kon één van de Tukkers vrijuit de bal binnentippen: 1-0. Niet veel later werd het ook 2-0, deze keer uit een matig genomen strafcorner. Daring leek compleet van de leg, want het werd ook rap 3-0. Deze treffer viel wederom uit een strafcorner. Kon Daring hier dan helemaal niets tegenover stellen? Jawel, bij vlagen werd er gecontroleerd hockey gespeeld en er werd een strafcorner geforceerd. In de loop van de eerste helft was Daring dan ook niet de mindere ploeg, maar kon het ook nog niet echt doordrukken.

Daring was vastberaden om de tweede helft beter spel te laten zien, maar de Veendammers moesten eerst nog een grote teleurstelling verwerken: het werd razendsnel 4-0, doordat Daring bij een EHV-aanval telkens net een stap te laat was. Na deze beslissende treffer kwam er pas meer vuur in het spel van Daring; er werd gevochten voor iedere meter en bijna alle duels werden gewonnen. Desondanks ging er nog veel fout bij Daring, met name in de opbouw. Dat neemt niet weg dat de Veenkolonialen in de tweede helft grotendeels het betere van het spel hadden. Met name Kor Stuut speelde een dominante rol in het veld, door zich ook aanvallend duidelijk te laten gelden. De 4-1 viel enigszins uit het niets, toen Thomas Leenheers de bal hoog en hard richting de vrijstaande Robert Boer speelde. De laatstgenoemde kon de bal kinderlijk eenvoudig in het doel prikken door de benen van de keeper. Hoewel ietwat laat, kreeg Daring meer vertrouwen na deze treffer. Dit resulteerde in een schot op de paal van Robert Boer, waarna Kor Stuut de bal oppikte. Na het ontwijken van een paar charges besloot hij de bal zelf in het doel te werken. Dit betekende de 4-2 en tevens het eerste doelpunt van Kor Stuut in dienst van Daring Heren 1. EHV was in deze fase beduidend minder sterk dan Daring. Onder andere Matthijs de Bey kreeg nog een goede kans voor de aansluitingstreffer, maar de eindstand werd op 4-2 bepaald.

Daring kon qua vechtlust terugkijken op een goede tweede helft. Technisch ging er echter nog veel fout, waardoor Daring eigenlijk geen aanspraak maakte op een een gelijkspel. Op 5 mei wacht de Veendammers de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Arnhem. Dit belooft een heel ander soort wedstrijd te worden. Arnhem kan de punten echter goed gebruiken, dus zal Daring zich van zijn beste kant moeten laten zien om de wedstrijd te winnen.