Overslaan en naar de inhoud gaan

Aspergeweekend en bluesmuziek in centrum Veendam

Door op zondag, 28 april, 2013 - 17:00

BRUISEND - Veendam heeft er weer twee nieuwe evenementen bij. Een Aspergeweekend en Bogblues.

Enkele Veendammer ondernemers brachten dit weekend de asperge onder de aandacht. Aspergekwekers Grol uit Tripscompagnie en Doornbosch uit Borgercompagnie, in samenwerking met de Zuivelhoeve, Hotel Parkzicht, Brasserie La Vache, Brasserie de Bank, slager Jelmer Klein, Mitra en Keurslager Westerman, lieten de diverse mogelijkheden van de verse asperge zien.

In een tent op het Museumplein werd er door de kwekers uitleg gegeven over het kweken van de asperge. Daarnaast is er de mogelijkheid om de asperge, tegen een geringe vergoeding, te proeven in allerlei vormen. En er was variatie genoeg zoals een soep, salade, roerbak, bavarois of een smoothie!

Op de zondag werd er een fietstocht georganiseerd langs de boerderijen van Grol en Doornbosch waar men uitleg kreeg over het groeiproces van de asperge.

De nieuwe stichting Bogdike organiseerde voor de eerste keer een bluesweekend. Op vrijdagavond begon Bogblues met een bluesnacht in de Veendammer horeca. Deze nacht kreeg zaterdagmiddag een vervolg in het centrum. Op diverse plekken traden verschillende bluesmuzikanten op en zorgden voor een prima sfeer in het centrum.

Muziek in combinatie met de aspergeproeverij stond garant voor een gezellige dag in het Veendammer winkelhart. De eerste van dit jaar en er gaan er nog vele volgen. Te beginnen met de vrijmarkt tijdens Koninginnedag dinsdag 30 april en zaterdag 11 mei Flower Power en het Blankensteinkadeconcert met het Veenkoloniaal Symfonie Orkest en een gastoptreden van Erwin de Vries.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum