Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorlichtingsavond over duurzame energie in de Dukdalf

Door op woensdag, 24 april, 2013 - 22:46

DUURZAAM - Energie besparen en zelf stroom opwekken wordt steeds eenvoudiger voor woningbezitters, huurders en bedrijven. Er zijn al veel mensen die energiebesparende lampen, spouwmuur¬isolatie en/of zonnepanelen hebben. Voor iedereen die nog niet zo ver is maar wel nadenkt over de aanschaf van zonnepanelen organiseert VEENstroom twee voorlichtingsavonden over het thema zonnepanelen.

Op dinsdag 7 mei aanstaande is de eerste voorlichtingsavond in de Veenborg Welgelegen, De Vosholen 60 in Sappemeer. De avond begint om 19:00 uur.

De tweede informatieavond is op woensdag 15 mei aanstaande in Wijkcentrum Dukdalf, De Reede 1 in Veendam. Aanvang 19:00 uur.

U wilt zelf aan de slag met zonnepanelen, maar in de praktijk brengt het kopen en installeren van zonnepanelen onduidelijkheden met zich mee. U wilt natuurlijk wel verzekerd zijn van een lagere stroomrekening en veilige zonnepanelen op het dak, maar weet niet waar u op moet letten. Het deskundigen team van VEENstroom wel en ze helpen u graag op weg. Niet alleen met informatie maar ook met het gezamenlijk inkopen van zonnepanelen. VEEN¬stroom heeft vier pakketten samengesteld en op de voorlichtingsavond kunt u zich inschrijven als geïnteresseerde voor één van deze pakketten.

Natuurlijk kan het zijn dat u zonnepanelen van elders goedkoper kunt kopen. Gezien het grote aanbod aan leveranciers en landelijke inkoopacties is de kans groot dat u buiten uw regio een goede prijs weet te vinden. Maar vergeet niet, met het initiatief van VEENstroom komen de investeringen ten goede aan uw eigen regio, heeft u een installatiebedrijf uit de regio én bent u verzekerd van de kwaliteit en garantie. En wist u dat er voor particulieren en bedrijven verschillende subsidieregelingen gelden? Ook bij het subsidietraject helpt VEENstroom u verder.

Wat is VEENstroom?
VEENstroom is een uitvoeringsorganisatie van de Coöperatie Duurzame Energie Veenkoloniën u.a.(CDEV). VEENstroom richt zich op inwoners en bedrijven in de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Pekela's en Veendam. VEENstroom wil door middel van lokale projecten een actieve bijdrage leveren aan de doelstellingen van de CDEV. Hierbij kunt u denken aan voorlichtingsavonden, collectieve inkoop acties en overige diensten. De CDEV is een maatschappelijk initiatief zonder winstoogmerk dat zich tot doel stelt de duurzaamheid en werkgelegenheid in Oost-Groningen te verbeteren. De CDEV wordt ondersteund door de Provincie Groningen en werkt met vrijwilligers.

VEENstroom is één van de uitvoeringsorganisatie van de Coöperatie Duurzame Energie Veenkoloniën u.a. De coöperatie heeft zich tot doel gesteld om de duurzaamheid in zuidoost-Groningen te verbeteren. VEENstroom verzorgt de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Pekela's en Veendam.

U vindt meer informatie op www.veenstroom.nl