Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN NK Marathon Inline-skaten in Veendam

Door op vrijdag, 26 april, 2013 - 15:41

SKATEN - De Stichting Sportpromotie Veendam organiseert in 2013 wederom een (top)sportevenement. Op zaterdag 8 juni wordt in samenwerking met de KNSB het KPN Nederlands kampioenschap Marathon Inline-skaten gehouden in het centrum van Veendam!

Vooruitlopend op dat KPN NK Marathon wordt op 2 mei door onder andere Ingmar Berga, Europees kampioen marathon 2011, het parcours gekeurd. U wordt als pers van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

Op een parcours rondom het Hertenkamp wordt op 8 juni in verschillende categorieƫn het KPN Nederlands Kampioenschap Marathon Inline-skaten verreden. Zo rijden de kadetten, junioren A en B jongens en meisjes afstanden van 10-20 km. Daarna is het de beurt aan de B en C licentiehouders en (waarschijnlijk) de Masters 40 en 50+, die 42 km afleggen. Tot slot komen de toppers aan de start en wel de dames en de heren A senioren, die ook beide 42 km rijden. Vorig jaar werd Koen Verwey bij de heren en Elma de Vries bij de dames kampioen en werd Jan Blokhuijsen tweede.

Op 2 mei wordt het beoogde parcours voor 8 juni met een lengte van ongeveer 1 kilometer gekeurd. Van de organisatie zijn onder meer aanwezig: Arjan Smit (disciplinemanager inline-skaten), Ludy Bultena (voorzitter sectiebestuur inline-skaten) en Henk Reurink (hoofdscheidsrechter). Ingmar Berga (Europees kampioen marathon 2011) en de lokale favoriet Roelof Koops zullen het parcours verkennen.