Overslaan en naar de inhoud gaan

Zondag 28 april weer een 'energieke zondag' in de Turfcentrale

Door op dinsdag, 23 april, 2013 - 20:25

Ambacht, kunst en design in de Turfcentrale - Jong en oud welkom tijdens ‘energieke zondag'

TURFCENTRALE - Iedereen met belangstelling voor ambacht, kunst of design of kan op zondag 28 april 2013 tussen 12.00 en 17.00 uur voor meer informatie terecht in de Turfcentrale in Veendam. Dan opent de Turfcentrale met meerdere ateliers namelijk voor het eerst dit jaar weer haar deuren voor het publiek. Er is dan van alles te zien en te beleven. Er wordt een schildercursus gegeven en kan men leren smeden.

Wat is er op zondag 28 april precies te doen? Ina Koot geeft een schildercursus, waarbij bezoekers creatief aan de slag gaan met verf en folie. Bij smid Fred Bos kunnen kinderen een flesopener smeden. Verder kan men leren monoprinten onder leiding van Marijke Koster. Alle activiteiten zijn die dag gratis. Net als vorige keren is er drinken en zelfgebakken taart verkrijgbaar.

De Turfcentrale heeft iedere twee maanden een open dag. Daarnaast kunt u er op afspraak terecht.

Turfcentrale
De Turfcentrale aan de Molenstreek 314 in Veendam is een voormalige elektriciteitscentrale. De centrale is in 1901 gebouwd en is tot na de tweede wereldoorlog op turf gestookt. In 2009 kreeg dit gebouw een tweede leven als broedplaats voor de kunst. Door een interne verbouwing zijn er sinds 2010 meerdere ateliers beschikbaar voor kunstenaars en de creatieve industrie. Daarnaast zijn er twee ruimtes speciaal bestemd voor het les geven door professionele kunstenaars aan amateurs.

De Turfcentrale is eigendom van het Groninger Monumentenfonds. De coördinatie rond ateliers en activiteiten is in handen van Stichting Turfcentrale Veendam.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Floor Haanstra via telefoonnummer 06 - 40836535 of op de website www.turfcentraleveendam.nl.