Overslaan en naar de inhoud gaan

Darttoernooi Veendam Open groot succes

Door op dinsdag, 23 april, 2013 - 15:19

DARTEN - Afgelopen zondag 21 april vond in het Indoorcentrum in Veendam het Veendam Open 2013 plaats. Nadat het toernooi in 2008 voor het laatst georganiseerd was, werd het tijd om weer een keer een groot dartstoernooi in Veendam te organiseren. Na het sluiten van de inschrijving, stond de teller van het aantal van 145 deelnemers op papier. Een fantastische opkomst.

Op de deelnemerslijst zagen wij o.a. Christian Kist, Salmon Renyaan, Richard Huizinga, Jelle Klaasen, Danny Noppert, Albertino Essers en Kevin Voornhout.

Het toernooi werd begonnen met 29 poules. Na afronding van de poulefase werd gestart met het knock-out toernooi in zowel de winnaars- als in de verliezersronde.

Het publiek heeft vandaag kunnen genieten van enkele fantastische partijen, waarbij het niveau ontzettend hoog was.

Dit resulteert in de volgende uitslag van het Veendam Open 2013:

Verliezersronde
1 Dennis Bijlsma
2 Marc Wieringa
3-4 Fokko de Wit
3-4 Ronnie Mulder

Winnaarsronde
1 Jelle Klaasen
2 Richard Huizinga
3-4 Christian Kist
3-4 Danny Noppert

De finale (best of 11 legs) ging uiteindelijk tussen Richard Huizinga (uit Veendam) en Jelle Klaasen. In een zeer hoogstaande partij was het Richard die een 5-2 voorsprong wist te pakken. Het was echter Jelle die na een goede inhaalrace de partij naar zich toetrok met een 6-5 overwinning en de hoofdprijs van 500 euro mee naar huis mocht nemen.

Met dank aan alle vrijwilligers/organisatie die hebben meegeholpen om dit toernooi op de kaart te zetten!