Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurders Acantus waarderen dienstverlening Corporatie beloond met keurmerk

Door op dinsdag, 23 april, 2013 - 18:20


Ronald van Harmelen van KWH (links) reikt het label uit aan
algemeen directeur van Acantus, Harry Kremer

KEURMERK - Woningcorporatie Acantus heeft maandag 22 april 2013 het KWH-Huurlabel in ontvangst mogen nemen. Een aantal medewerkers en de huurdersorganisaties waren hierbij aanwezig. De toekenning van dit kwaliteitskeurmerk voor woningcorporaties is mede te danken aan de waardering van haar huurders. Acantus is trots op deze blijk van erkenning.

Een ruime voldoende
Het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH) heeft alle aspecten van de dienstverlening van Acantus onderzocht. Dit gebeurde met vragenlijsten die huurders invulden en metingen naar de telefonische bereikbaarheid en het informatiemateriaal dat Acantus beschikbaar stelt. Acantus scoorde op bijna alle onderdelen die gemeten worden ruim boven de 7. Op de onderdelen Communicatie en Huur Opzeggen zelfs een 8,3. Wat nog beter kan is het afhandelen van klachten. Daarop scoorde Acantus op de norm van 6,5.

Met deze cijfers en een gemiddelde van een 7,7 voor de dienstverlening voldoet Acantus ruimschoots aan de kwaliteitseisen om het KWH-Huurlabel te behalen.

Niet achterover leunen
Sinds 2012 meet KWH continu en is de meting meer gericht op klantbeleving: hoe waarderen huurders de dienstverlening van de corporatie? Anja Kluiter (manager Wonen bij Acantus): ‘Door de continue metingen kunnen we maandelijks volgen hoe het gaat met onze dienstverlening en kunnen we ook sneller bijsturen. We zijn blij dat we het label hebben behaald en dit label twee jaar mogen hebben. Toch leunen we niet achterover, maar blijven we werken aan het verbeteren van onze dienstverlening. Het kan altijd beter. Met name het onderdeel ‘Klachten afhandelen' gaan we veel energie in steken.'

Over KWH
Het keurmerk Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH) geeft corporaties inzicht in wat goed gaat en wat beter kan als het gaat om de dienstverlening. Op dit moment zijn ongeveer 200 corporaties lid van KWH, waaronder ook Acantus. KWH maakt zich sterk om de kwaliteit van woningcorporaties te verbeteren.