Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaterdag tennistems zetten goede start voort

Door op dinsdag, 23 april, 2013 - 07:21

TENNIS - Zowel het eerste als het tweede gemengde team van Tennis Club Veendam, beide uitkomend in de eerste klasse, hebben de goede lijn van de competitie kunnen voortzetten. Het eerste team boekte een duidelijke 5-0 overwinning op het eerste team van Sla Raak uit Winschoten. Alle partijen werden zelfs in twee sets gewonnen.

Bianka Wolthuis en Bert Gunther wonnen de enkelpartijen, Wolthuis met Yvonne de Waal het damesdubbel en Gunther met Marcel Wever het herendubbel. De laatste wedstrijd, het gemengd dubbel van de Waal en Theo Wolthuis leverde het vijfde punt op.

Het tweede team won met 3-2 van Rekke uit het Friese Workum. Hier werden het herenenkel door Bert Wassink en het herendubbel door Wassink en Jaap Harkema gewonnen. Het gemengd dubbelspel, zoals vooraf al verwacht, moest de beslissing brengen. Na een 2-6 verlies in de eerste set werd deze mix van Evelien de Jonge en Harkema met 6-4 6-4 in het voordeel van Veendam beslist. Hiermee was de derde overwinning op rij een feit.

Het eerste herenteam, uitkomend in de eerste klasse van de herencompetitie, speelde 3-3 gelijk bij de studenten van TAM uit Groningen.

De zondagteams konden het resultaat van de zaterdagteams helaas geen vervolg geven. Zowel gemengd 1 als 2 verloren kansloos van respectievelijk Emmen en Zuidlaren.