Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam 1894 (zat) winst knap in Onstwedde

Door op maandag, 22 april, 2013 - 13:23

VOETBAL - Na een zeer magere oogst in de eerste weken na de winterstop lijkt Veendam 1894 (zat) net op tijd weer de juiste vorm te pakken te hebben. Van de laatste vier duels werden er maar liefst drie gewonnen en slechts één verloren. Met name de zege van afgelopen zaterdag spreekt tot de verbeelding. De uitwedstrijd tegen het sterke Onstwedder Boys werd zeer overtuigend met 1-3 gewonnen. De inzet van deze wedstrijd was de vierde plek op de ranglijst, een plek die recht geeft op het spelen van nacompetitie als de bovenste drie ploegen allen een periodetitel pakken. Voorafgaand aan het duel bezette Onstwedder Boys de vierde plek met één punt voorsprong op de Veendammers met tevens een wedstrijd meer gespeeld. De belangen waren dus groot en Veendam 1894 leek hier het beste mee om te kunnen gaan. De ploeg van trainer/coach Chris de Jong was vanaf het begin de bovenliggende partij en kwam al voor rust dik verdiend op een 0-2 voorsprong via treffers van Coroz en Hulsing. De slordig spelende gastheren konden hier, behoudenseen inzet in de beginfase die door Van der Lei knap van de lijn werd gehaald, vrij weinig tegenover stellen.

Na de pauze lieten de geelzwarten het initiatief aan ‘het andere oranje' zonder echt in de problemen te komen. In de slotfase mocht Onstwedder Boysvia een strafschop nog wel de 1-2 binnenschieten,maar echt spannend werd het niet meer.Het was zelfs Veendam 1894 dat de marge direct weer op twee doelpunten bracht via een treffer van Akgul: 1-3. Door deze even knappe als verdiende overwinning heeft Veendam 1894 de vierde plek heroverd met de bedoeling deze positie niet meer weg te geven.

Er staan nog vier wedstrijden op het programma voor de Veendammers. Het eerstkomende duel is aanstaande zaterdag wanneer GRC Groningen op bezoek komt aan de Langeleegte.