Overslaan en naar de inhoud gaan

Flash dames sluiten volleybalseizoen af in stijl met 4- 0 winst op Lycurgus

Door op maandag, 22 april, 2013 - 07:32

Door Ron Hekkelman

Debuut jaar in landelijke tweede divisie geslaagd.

VOLLEYBAL
- Met een tevreden gevoel kan Flash Veendam terugkijken op de volleybalcompetitie. Waar van te voren werd verwacht dat de ploeg een moeilijk jaar tegemoet ging hebben " de Flashies" zich een volwaardig deelnemer in deze hogere klasse getoond. Terugkijkend bleek de ranglijst zich op te delen in een top drie, een grote middengroep en een staartgroepje van 3 ploegen.

Flash toonde met name in de tweede helft in deze middengroep thuis te horen. De laatste wedstrijd werd een machtige bevestiging van het jaarresultaat.
Tegenstander Lycurgus werd vanaf het eerste punt bestreden met een messcherpe service, een goed georganiseerde veldverdediging een sluitend blok en snoeiharde aanvallen die op de juiste momenten met perfecte prikballen werden afgewisseld. Het jonge Lycurgus werd er in de eerste set volkomen door verrast, 25-5.

Voor de coaching staf was het prachtig om te zien, dat iedereen scherp stond; het bood de gelegenheid om alle fitte speelsters aan bod te laten komen (de geblesseerden Amber Franzen en de afgelopen week aan haar knie geopereerde Marloes Ham bleven aan de kant)

Voor het verloop van de wedstrijd maakte de opstelling eigenlijk geen verschil. Het team pakte iedere nieuwe opstelling als een uitdaging op en bleef de tegenstander permanent onder grote druk houden. Hoewel er voor de ranglijst niets meer op het spel stond, bleven de veendammers gretig en voerden keer op keer snelle combinaties uit. Het leverde een prachtig eindresultaat op 25-11, 25-15 en 25-11.

Ook de slotdoelstelling voor de laatste wedstrijden 11 punten uit 3 partijen werd niet allleen gehaald, maar zelfs overtroffen. In de nabeschouwing van de wedstrijd werd dit keer terecht niet 1 "Flashie of the match" gekozen maar werd de keuze bepaald op het collectief omdat daar de kracht in deze slotwedstrijd lag.

De uiteindelijke 8e plek biedt mogelijkheden om volgend jaar door te groeien in het volgend seizoen.