Overslaan en naar de inhoud gaan

Daring verliest thuis van Roden Daring H1 2-6 Roden H1

Door op maandag, 22 april, 2013 - 07:30

Namens Daring Heren 1, Arthur Venhoven

HOCKEY - Na het teleurstellende gelijkspel in en tegen leeuwarden, was Daring gebrand op een goed resultaat in de streekderby tegen Roden. Beide teams doen mee in de bovenste regionen van de Tweede Klasse D, waarbij Roden nog een goede kans maakt op promotie naar de Eerste Klasse.
Daring begon de wedstrijd alleraardigst: het team zette vroeg druk, kon de opbouw van de tegenstander verstoren en wist direct een doelpunt te maken uit de eerste doelpoging. Na een dode spelsituatie verlegde Robert Boer de bal slim richting Daniël Schuth, die geen kind had aan zijn directe tegenstander en hem eenvoudig omspeelde. Hierna had de middenvelder een goede versnelling in huis, waarmee hij zichzelf vrijzette voor de vijandelijke keeper en de 1-0 scoorde. Normaliter zou dit doelpunt de Veendammers extra motiveren, maar deze zondag leek het tegenovergestelde het geval. Na een simpele dekkingsfout kon een middenvelder van Roden vrijuit op doel schieten, wat de 1-1 betekende. Luttele minuten later werd het ook 1-2, na balverlies in de eigen cirkel. In deze fase leek daadwerkelijk alles mis te gaan bij de Veendammers, want het werd ook nog 1-3 na wederom onhandig balverlies. De ruststand was zelfs 4-1, omdat Daring verdedigend de zaakjes wederom niet op orde had.

Hoewel de Veendammers wisten dat het lastig zou zijn om de grote achterstand om te buigen, waren ze er aan het begin van de tweede helft van overtuigd dat met de juiste tactiek er nog wel iets te halen viel. Daring kreeg dan ook meer grip op de wedstrijd, onderschepte meer ballen, en liet Roden nauwelijks hockeyen. Daarbij dient aangetekend te worden dat de Drentenaren dat ook niet echt meer hoefden, daar zij met 1-4 voor stonden. Alle goede Veendammer intenties ten spijt, er werd te weinig gedaan met het balbezit. Er vielen mogelijkheden te noteren voor onder andere Paul Suk, maar echt grote kansen werden nauwelijks gecreeërd. Roden wist echter wel een kans te versieren, en direct te verzilveren uit één van hun counters. Deze 1-5 bleek een soort breekpunt voor Daring. Hierna werd het spel er niet beter op, ondanks een keurig doelpunt van Arnold Stormink. Na een dode spelsituatie schoot Daniël Schuth de bal hard richting doel, waar de Veendammer laatste man een geplaatste tip-in gaf: 2-5. Na deze treffer ging Daring nog meer va banque spelen, waardoor het achterin meer ruimte weggaf. Zodoende kon Roden ook nog de 2-6 achter keeper Erik-Jan Omvlee prikken.

Daring was deze zondag in zeer slechte doen. Echter, in goede doen hadden de Veendammers een zware kluif gehad aan dit Roden. De Drentenaren bleken een taai collectief, dat weinig mogelijkheden weggeeft. Wanneer Daring zelf wel veel kansen weggeeft, blijkt de 2-6 einduitslag een terechte.