Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam viert Koninginnedag

Door op woensdag, 24 april, 2013 - 11:18

30 APRIL - Ook dit jaar viert Veendam, net als voorgaande jaren, de Koninginnedag op 30 april. Echter om niets te hoeven missen van de festiviteiten in Amsterdam wordt er een groot scherm geplaatst in het centrum door SKV.

Door het gehele centrum wordt er weer een vrijmarkt gehouden. Het bleek de afgelopen jaren een succes en ook dit jaar verwachten we er weer veel van. Naast de vrijmarkt zijn er enkele attracties voor de kids en treedt er een dweilorkest op. Op het Veenlustplein zal stichting Afterbeat Veendam diverse optredens verzorgen.

Tussen het Museumplein en het Raadhuisplein wordt een scherm geplaatst van 10 m2 door Stichting Kabelnet Veendam. Hierdoor hoeft niemand ook maar iets te missen van de kroning van onze nieuwe koning.

Met de viering van Koninginnedag wordt een bruisend weekend afgesloten in Veendam. Dit begint op vrijdag 26 april met de Bluesnacht van stichting Bogdike in de Veendammer horeca. Zaterdagmiddag 27 april krijgt dit een vervolg met bluesmuziek door het gehele centrum. Ook is er het eerste Aspergeweekend in Veendam. Zaterdag 27 april van 11.00 tot 17.00 uur is er een aspergepruiverij in de tent op het Museumplein. Zondag 28 april tussen 13.00 en 14.00 uur vertrekt de fietstocht langs de aspergekwekers vanaf het Museumplein. Op 30 april vindt traditioneel ook de Toeterrit weer plaats vanaf het Prins Hendrikplein.
Alles bij elkaar weer voldoende reden dus om aanstaand weekend naar het centrum van Veendam te komen!