Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Veendammer Aspergeweekend een feit!

Door op zondag, 21 april, 2013 - 17:08

ASPERGE - Veendam heeft er weer een nieuw evenement bij; een Aspergeweekend! Dit evenement wordt gehouden op zaterdag 27 en zondag 28 april as. in het centrum van Veendam
Na het succes van de Pruiverij wilden enkele veendammer ondernemers ook graag onze streekproducten onder de aandacht brengen. Dit heeft geleid tot een samenwerking met de aspergekwekers Grol uit Tripscompagnie en Doornbosch uit Borgercompagnie die erg positief tegenover dit idee stonden. Vervolgens waren er meerdere horecazaken en toeleveranciers uit de foodsector die graag mee wilden doen.

Op zaterdag 27 april van 11.00 tot 17.00 uur presenteren aspergekweker Grol, aspergekweker Doornbosch, de Zuivelhoeve, Hotel Parkzicht, Brasserie La Vache, Brasserie de Bank, slager Jelmer Klein, Mitra en Keurslager Westerman de diverse mogelijkheden van de verse asperge. In de tent op het Museumplein wordt er door de kwekers uitleg gegeven over het kweken van de asperge. Daarnaast is er de mogelijkheid om de asperge, tegen een geringe vergoeding, te proeven in allerlei vormen. Dit varieert van een soep, salade, roerbak, bavarois of een smoothie!

Op de zondag wordt er een fietstocht georganiseerd langs de boerderijen van Grol en Doornbosch waar men uitleg krijgt over het groeiproces van de asperge. De fietstocht start tussen 13.00 en 14.00 uur op het Museumplein. De route wordt zaterdag uitgedeeld en is zondag verkrijgbaar bij Hotel Parkzicht. Verder hebben enkele horecazaken een speciaal aspergearrangement op het menu staan.

Het belooft dus een mooi weekend te worden in Veendam. Op vrijdagavond is er al een Bluesnacht in de Veendammer horeca. Deze Bluesnacht krijgt op zaterdagmiddag een vervolg in het centrum. Op diverse plekken treden verschillende bluesmuzikanten op en zorgen gegarandeerd voor een prima sfeer in het centrum.
In combinatie met het aspergeweekend wordt dit gegarandeerd een gezellige middag.

Dit lange weekend wordt feestelijke afgesloten met Koninginnedag op 30 april. De traditionele vrijmarkt wordt dit jaar opgeleukt met een groot scherm (aangeboden door SKV) waarop de landelijke festiviteiten live te volgen zijn.