Overslaan en naar de inhoud gaan

Internationale week op Winkler Prins Veendam

Door op maandag, 22 april, 2013 - 14:18

INTERNATIONAAL - Van maandag 22 tot en met zaterdag 27 april organiseert Winkler Prins voor de zevende keer een internationale week in Veendam. Groepen leerlingen van zes buitenlandse scholen zijn te gast bij de Veendammer school voor voortgezet onderwijs. Het gaat om leerlingen uit Gavirate en Pavia (Italië), Vallbona, Cervera en Palma de Mallorca (Spanje) en uit Boedapest (Hongarije). In totaal komen plm. 115 buitenlandse leerlingen en begeleiders naar Veendam.

Vanuit Winkler Prins zijn leerlingen uit havo 4 en vwo 4 betrokken bij de internationale projecten. In maart jongstleden brachten deze leerlingen zelf een bezoek aan genoemde scholen. Leerlingen en docenten overnachten bij medeleerlingen en collega docenten. Ze kijken dus letterlijk in de keuken van een andere cultuur.

De voertaal is de hele week Engels. De uitwisselingen tussen de partnerschap scholen vinden plaats in het kader van Comeniusprojecten en worden deels gesubsidieerd door het Europees Platform.

Maandagmorgen werden de gasten in de kantine van de J.G. Pinksterstraat 26 welkom geheten door onder andere burgemeester Ab Meijerman.

Het doel van deze uitwisseling is elkaars cultuur te ervaren. Dit gebeurt door het verblijf in het gastgezin, het volgen van lessen en workshops over de economische kracht van Veendam, het bezichtigen van plaatselijke bedrijven en musea, het uitvoeren van een opdracht bij o.a. Nedmag, maar ook excursies naar o.a. Groningen en Amsterdam. In de toekomst zal de professional op hbo en universiteit steeds meer binnen een Europese context moeten werken.

Na een intensieve week wordt de internationale uitwisseling vrijdag 26 april afgesloten met een ‘Farewell dinner' en disco in de kantine aan de J.G. Pinksterstraat. Het weekend daarna reizen alle gasten weer terug naar hun eigen land.

In dezelfde week hebben de derdeklassers van de havo een excursie naar Parijs en de derdeklassers vwo naar Berlijn. De overige bovenbouw- en ook onderbouwklassen hebben die week diverse leerprojecten, terwijl de examenleerlingen volop aan de slag gaan met examentrainingen. Het wordt een intensieve week op Winkler Prins waarbij iedereen zich betrokken voelt.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum