Veendam 1894 (zon) wederom sterkste in derby

Door op vrijdag, 19 april, 2013 - 15:33

VOETBAL - De derby tussen Veendam 1894 en Wildervank is voor de 2e keer dit seizoen een prooi geworden voor Veendam 1894. Nadat voor de winterstop al met 0-1 werd gewonnen in het hol van de leeuw, waren de geelzwarten afgelopen donderdag in eigen huis met 3-1 opnieuw een maatje te groot voor de roodhemden. Een eindstand waar helemaal niets op af te dingen viel. Voor beide ploegen telt momenteel ieder punt in de strijd tegen degradatie. Dat besef leek bij Veendam 1894 meer aanwezig dan bij de buren uit Wildervank. Zowel speltechnisch als qua strijd en beleving waren de Veendammers vanaf het begin de bovenliggende partij. Halverwege de eerste helft werd het overwicht beloond toen Geert Knigge uit een hoekschop de stand op 1-0 bracht. Daarna kwam Wildervank iets beter in de wedstrijd, maar de spaarzame kansjes die daarop volgden werden goed gekeerd door Veendam-goalie Matthijs Knigge. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Veendam 1894 bleef domineren en Wildervank kon geen vuist maken. Via twee doelpunten van goalgetter Johan van der Veen werd simpel uitgelopen naar 3-0. In de blessuretijd redde Wildervank de spreekwoordelijke eer, maar dat mocht de Veendammer pret niet drukken. Door deze mooie overwinning heeft Veendam 1894 weer wat lucht in de strijd tegen degradatie, maar veilig zijn ze allerminst. Daarvoor staat het allemaal veel te dicht op elkaar in de razend spannende 3e klasse D. Wildervank is door de nederlaag nog dieper in de zorgen gedrukt en voelt de hete adem van hekkensluiters SVV'04 en Protos. In de strijd om lijfbehoud krijgen zowel Veendam 1894 als Wildervank komende zondag een zware tegenstander voor de kiezen. De Veendammers krijgen koploper TEVV op bezoek, terwijl de mannen van Lesmond Prinsen op bezoek moeten bij nummer 2 Raptim.