Overslaan en naar de inhoud gaan

Flower Powerpop en Blankensteinkadeconcert in Bruisend Veendam

Door op maandag, 22 april, 2013 - 08:35


Archieffoto

BRUISEND - Op zaterdag 11 mei is Veendam weer het muzikale centrum van Oost-Groningen. Overdag, van 11.00 tot 18.00, uur bruist de binnenstad met bands in het kader van Flowerpop en ‘s avonds om 20.00 uur vindt het inmiddels traditionele Blankensteinkadeconcert plaats.

Flower Powerpop
In navolging op het FlowerPowerfestival van 2012 organiseert de stichting Bogdike dit jaar een tweede editie. Het festival is met name bedoeld voor bands die (nog) niet veel optreden, beginnend en veelbelovend zijn. Maar ook meer gerenommeerde bands presenteren zich in Veendam. Op 6 of 7 buitenpodia, verdeeld over het hele centrum van Veendam, zijn er vanaf een uur of 11 doorlopend optredens. Iedere deelnemende band speelt ca. 45 minuten.
Aan het festival zijn voor de deelnemende bands enkele prijzen te winnen waaronder de opname van een demo. Mede mogelijk gemaakt door studio AS de Fabriek

Blankensteinkadeconcert
Ook dit jaar is het Veenkoloniaal Symfonieorkest weer present op de Blankensteinkade. Ons eigen symfonieorkest is inmiddels onder de inspirerende leiding van Lubertus Leutscher gegroeid tot een gezelschap van 70 musici. Het orkest zal wederom een prachtige mix ten gehore brengen van klassieke muziek van onder andere Dvorák, J. Strauss en Elgar en modernere stukken waaronder filmmuziek uit onder meer The Godfather, Jurassic Park en Pirates of the Caribbean.
Na de pauze treedt als solist Erwin de Vries op. Hij zingt solo, maar wordt in ook enkele nummers begeleid door het orkest.

Het concert begint dit jaar wat vroeger dan in andere jaren namelijk om 20.00 uur. Toegang is gratis. De organisatie is in handen van vanBeresteyn en het concert wordt, zoals elk jaar, aangeboden door de gemeente Veendam aan haar inwoners.
Bezoekers moeten, als ze willen zitten, wel hun eigen (klap-) stoel, kruk of andere zitplaats meenemen. Op de kade zullen hapjes en drankjes ruimschoots verkrijgbaar zijn.