Overslaan en naar de inhoud gaan

Mgr. Bekkersschool Veendam wint Leesvirus!

Door op donderdag, 18 april, 2013 - 16:42

LEESVIRUS - Donderdag 18 april werd op feestelijke wijze het leesproject Leesvirus afgesloten in Theater vanBeresteyn. Het project wordt jaarlijks georganiseerd door de Bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam. Dit jaar streden acht scholen voor de titel ‘Meest besmette groep'.

Leesvirus is het meest besmettelijke boekenproject van Nederland. De leerlingen van de deelnemende scholen lazen tien geselecteerde boeken. Er deden acht groepen 6 mee aan het project. De knutselwerken, het uitwisselen van ervaringen en de uitslag van de quiz bepaalde uiteindelijk welke groep het meest besmet is.

Mgr. Bekkersschool meest besmette groep!
Donderdag 18 april vond de feestelijke afsluiting plaats in Theater vanBeresteyn. Voor de einduitslag werd bekendgemaakt, konden de kinderen genieten van een voorstelling van goochelaar Hilbert Geerling.
Na de voorstelling werd de winnaar bekend gemaakt van Leesvirus 2013. De Mgr. Bekkersschool uit Veendam mocht uiteindelijk de titel ‘Meest besmette groep' in ontvangst nemen. De leerlingen wisten maar liefst 220 punten te scoren. OBS De Linde uit Nieuwe Pekela werd knap tweede met 215 punten. CBS De Kern uit Veendam eindigde derde met 210 punten.

De boeken ‘Operatie Nieuwsflits' van Mirjam Mous en ‘De piraten van hiernaast' van Reggie Naus waren de meest favoriete boeken. Deze boeken kregen van de kinderen de meeste punten.