Overslaan en naar de inhoud gaan

Bram Schmaal stopt als raadslid/fractievoorzitter GemeenteBelangen.

Door op donderdag, 18 april, 2013 - 16:28

GB - Fractievoorzitter Bram Schmaal van GemeenteBelangen Veendam komt in dienst van de Kompanjie en neemt daarom afscheid als raadslid en fractievoorzitter.

Bram Schmaal was vanaf 2002 raadslid, waarvan de afgelopen 7 jaar fractievoorzitter, voor GemeenteBelangen in Veendam. In de afgelopen jaren was hij werkzaam als programmaleider van de OGD, binnenkort zal hij in dienst treden als programmamanager bij De Kompanjie.

De Kompanjie is ondermeer de ambtelijke werkorganisatie van de gemeente Veendam. Om mogelijke(schijn van) belangenverstrengeling te voorkomen zal zijn raadslidmaatschap en dus ook het fractievoorzitterschap worden beëindigd. Dit geldt ook voor de functies die hij vervult vanuit de raad, te weten Bestuurslid van het Algemeen Bestuur van WEDEKA en lid van de Rekenkamercommissie.

GemeenteBelangen Veendam betreurt het vertrek van een bevlogen fractievoorzitter en raadslid maar respecteert uiteraard zijn besluit. Hij heeft vanaf 2002 een belangrijke rol gehad in de ontwikkeling van GemeenteBelangen, om uit te groeien tot een stabiele partij die inmiddels een constante factor is in bestuurlijk Veendam.

De fractie heeft raadslid Christel Knot (44), consultant bij MF Groep, benoemt tot nieuwe fractievoorzitter. De heer Nico van de Vorm zal als eerstvolgende op de lijst worden voorgedragen om plaats te nemen in de gemeenteraad van Veendam.

Bram Schmaal is dankbaar dat hij de afgelopen ruim 13 jaar onderdeel kon uitmaken van de fractie van GemeenteBelangen Veendam. "Helaas moet ik nu afscheid nemen van de raad, maar krijg nu wel de kans om op een andere manier te werken om onze gemeente nog mooier, beter en leuker te maken dan het nu al is. Ik heb met heel veel plezier deel uitgemaakt van de fractie van GemeenteBelangen Veendam. Het is een leuke en dynamische club binnen het politieke veld van de gemeente Veendam. Samen hebben we de koers bepaald en ik ben trots op wat er nu staat. Als gemeente Veendam staan we voor grote uitdagingen, maar we zijn op de goede weg en ik heb er alle vertrouwen in dat de fractie het goede werk zal voortzetten en de goede afwegingen zal maken bij de besluitvorming. Ik zal altijd verbonden blijven met GemeenteBelangen, ook al is het op een andere manier, zo zal ik bv. wel één van de trekkers blijven bij het scheepsjoagen in Wildervank."