Veendam 1894 (zat) hard onderuit in Haulerwijk

Door op maandag, 15 april, 2013 - 17:58

VOETBAL - In de heenwedstrijd voor de winterstop wist Veendam 1894 in eigen huis nog met 4-1 te winnen van Haulerwijkse Boys. Maar afgelopen zaterdag in Haulerwijk waren de rollen volledig omgedraaid. Na een 3-1 ruststand won de thuisploeg uiteindelijk met 5-1. Persoonlijke fouten lagen aan de basis van deze forse nederlaag. Dat begon al na enkele minuten spelen toen Benjamin Otten slecht uitverdedigen aan Veendammer zijde genadeloos afstrafte: 1-0. Jermaine Dreise bracht even later met een geweldige knal de stand op 1-1, maar nog voor rust kwam de thuisploeg op een comfortabele 3-1 voorsprong.

Na de pauze probeerde Veendam 1894 het nog wel, maar de echte overtuiging ontbrak om de wedstrijd te doen kantelen. Toen Haulerwijkse Boys na een uur spelen de vierde treffer produceerde was het Veendammer verzet helemaal gebroken. In de slotfase maakten de gastheren hun feestje helemaal compleet door de eindstand op 5-1 te bepalen. Door deze nederlaag is Veendam 1894 afgezakt naar de vijfde plaats. Komende dinsdag kan de ploeg van Chris de Jong zich revancheren als vv Groningen op bezoek komt.