Overslaan en naar de inhoud gaan

Slechte start tennis competitie

Door op maandag, 15 april, 2013 - 17:57

TENNIS - De teams van Tennisclub Veendam zijn de voorjaarscompetitie slecht gestart. Het eerste gemengde zondagteam, uitkomend in de 4e klasse landelijk op zondag, verloor kansloos van de studenten van TAM uit Groningen. Alleen Yannick van der Wal wist zijn enkelpartij te winnen (6-4 en 6-3). Het tweede gemengde team, spelend in de 6e klasse, verloor eveneens kansloos met 1-7 in Groningen van GLTB. Hier zorgde Anniek Holtkamp voor het punt. Het eersteheren team speelde de uitwedstrijd in Veendam. De banen van de tegen-stander uit Groningen waren nog niet bespeelbaar. Niek Schipper zorgde hier voor twee punten, eindstand 2-4.

In Veendam was de hele week door een hechte groep vrijwilligers van 's morgens 7 tot 's avonds 6 gewerkt aan het bespeelbaar maken van de elf gravel banen. Met succes, het hele weekend is op al deze banen getennist en waren alle tennissers blij eindelijk weer naar buiten te kunnen.

De zaterdag teams kwamen beter uit de startblokken. Zowel het eerste als het tweede team, beide uitkomend in de eerste klasse, boekte een 3-2 overwinning. Bij het eerste team won Bianka Wolthuis haar enkelpartij, samen met Lisette Dalmolen ook de damesdubbel en Lisette met Marcel Wever het gemengd dubbel. Bij het tweede team wonnen Aukje van der Wal en Bert Wassink hun enkelspelen en Evelien de Jonge samen met Hein Kupfer het gemengd dubbel.

Ook deze week weer volop activiteiten bij TC Veendam. Naast de competities op maandagmiddag, donderdag-morgen en donderdagavond en in het weekend, is er op maandagavond Toss en woensdagmiddag voor de jeugd Kies je Sport.