Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam 1894 D1 steelt de show in theater

Door op zaterdag, 13 april, 2013 - 13:37

WINNEN - Veendam 1894 D1 heeft afgelopen woensdag de harten gestolen van het publiek in Cultuurcentrum Van Beresteyn in Veendam. Voor een volle zaal speelde het team van trainer/coach Jans Vazel een rol in de theatervoorstelling ‘Wel winnen, hè!'.

Aanpak ongewenst gedrag
Deze theatervoorstelling is een initiatief van onder andere de KNVB en maakt onderdeel uit van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat'. Dit actieplan is opgezet om gewenst gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag in en rondom sport aan te pakken. Dit programma wordt uitgevoerd door de sportbonden en NOC*NSF.

Professionele acteurs
Het verhaal dat afgelopen woensdag werd gebracht, is gestoeld op praktijkervaringen van topcoaches en onderbouwd met jarenlang wetenschappelijk onderzoek. Samen met de enthousiaste hulp van de pupillen van Veendam 1894 D1, speelden o.a. Bas Grevelink (Comedy Train/musical Joseph) en Ewald van Kouwen (aanvoerder van de beweging Positief Coachen) een rol in deze voorstelling. De regie was in handen van Aike Dirkzwager.

In gesprek met de KNVB
Namens de KNVB waren medewerkers aanwezig als aanspreekpunt na afloop van de voorstelling. Tot ver na de voorstelling werd door de betrokkenen gesproken over het omgaan met sportiviteit & respect in de sport.