Geflatteerde nederlaag Veendam 1894 (zat) tegen Elim

Door op maandag, 8 april, 2013 - 15:26

VOETBAL - Na de forse nederlaag van vorige week bij koploper SC Angelso (5-1) kreeg Veendam 1894 afgelopen zaterdag wederom een fikse tik te verwerken. Aan de eigen Langeleegte ging de equipe van trainer/coach Chris de Jong met 0-4 onderuit tegen Elim. Een uitslag die gezien de verhoudingen op het veld ietwat te hoog uitviel. Neemt niet weg dat Elim een terechte overwinning heeft behaald. In de eerste helft begon Veendam 1894 redelijk aan de wedstrijd en kreeg het zelfs enkele kansen op de openingstreffer. Maar kansen van Hollander en Van der Lei gingen er niet in en Serkan Candan zag een schot op de paal belanden. Na een half spelen toonden de gasten zich een stuk effectiever en werd slecht uitverdedigen aan Veendam-zijde genadeloos afgestraft: 0-1. Toen direct na rust Elim uit een counter op 0-2 kwam was het duel beslist. Veendam 1894 probeerde het daarna nog wel, kreeg ook enkele mogelijkheden, maar het vizier stond niet op scherp. In de slotfase scoorden de roodhemden uit Zuid-Drenthe nog 2 keer, waardoor de uitslag wel erg hoog uitviel. Door deze nederlaag zijn de bovenste plaatsen definitief uit het zicht verdwenen van de geelzwarten. De 4e plek lijkt het hoogst haalbare, maar dan zal de negatieve spiraal van na de winterstop wel snel doorbroken moeten. Anders dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Komende dinsdag krijgen de manschappen van De Jong kans op eerherstel als Smilde'94 op bezoek komt aan de Langeleegte. Komende zaterdag speelt Veendam 1894 de uitwedstrijd tegen Haulerwijkse Boys.