Veendam 1894 (zon)boekt wederom knappe zege

Door op maandag, 8 april, 2013 - 15:23

VOETBAL - Veendam 1894 lijkt op het juiste moment de goede vorm te pakken te hebben. Na de prima overwinning op CEC (4-2) van vorige week, moest afgelopen zondag SVV'04 er aan geloven. De mannen van trainer/coach Hans Kamphuis wonnen knap met 2-3.Door deze zegereeks zijn de Veendammers opgeklommen naar de 8e plek op de ranglijst, maar veilig zijn ze allerminst. Het staat erg dicht op elkaar in de 3e klasse D, waarin zelfs nummer vier Twedo nog niet zeker is van lijfsbehoud. In Schoonebeek was de thuisploeg voor rust de bovenliggende partij. Het duurde echter tot de 44e minuut voordat er werd gescoord. Het doelpunt paste exact in het beeld van de eerste helft, waarin Veendam 1894 erg slordig speelde. Na slecht uitverdedigen werd Dennis Schmeijer vrijgespeeld en hij kon SVV'04 simpel op een 1-0 voorsprong schieten. Na de pauze was een dood spelmoment nodig om de wedstrijd te doen kantelen. Johan van der Veen toonde zijn klasse en schoot een vrije trap onberispelijk binnen: 1-1. Vanaf dat moment kwamen de Veendammers beter in de wedstrijd, maar toch was het SVV'04 dat in de 58e minuut op een voorspong kwam. Lang kon de thuisploeg echter niet van deze voorsprong genieten, want een minuut later schoot Arnoud Bentum de 2-2 tegen de touwen. De Veendammers waren vervolgens de betere ploeg en kwamen tien minuten later zelfs op een 3-2 voorsprong via wederom Arnoud Bentum. In de slotfase drong SVV'04 flink aan, maar doelman Matthijs Kniggezorgde er met enkele prachtige reddingen voor dat de drie punten mee terug gingen naar Veendam. Met name op basis van de 2e helft is een groot compliment voor Veendam 1894 op zijn plaats. Er werd veerkracht getoond en op basis van goed voetbal en een portie onverzettelijkheid werd een enorm knappe overwinning uit het vuur gesleept. Komende donderdag staat de inhaalwedstrijd bij Sleen op het programma en zondag komt de nummer 2 Raptim op bezoek aan De Langeleegte.