Overslaan en naar de inhoud gaan

Vreemde start Veendammer tenniscompetitie

Door op maandag, 8 april, 2013 - 12:00

TENNIS - De voorjaarscompetitie 2013 van TC Veendam maakt als gevolg van de barre weersomstandigheden een vreemde start. Wat jaren niet meer is voorgekomen, is nu aan de orde: er kan buiten niet gespeeld worden op de gravelbanen. Naarstig is naar oplossingen gezocht om toch nog veel wedstrijden door te kunnen laten gaan. Helaas niet helemaal gelukt, een aantal teams is niet in actie gekomen.

De Tennis Club Veendam komt met maar liefst 43 teams uit in verschillende competitie soorten. Op donderdagmorgen spelen er 2 senioren dubbelteams. Eén team heeft op het park van de tegenstander de wedstrijd kunnen spelen, het andere team heeft gebruik kunnen maken van onze halbanen.

Van de 18 zaterdagteams kwamen er 12 teams op de banen. De niet spelende teams zullen binnenkort hun wedstrijd gaan inhalen.

Van de zondagteams konden de beide jeugdteams gebruik maken van de hal. Het eerste gemengde team speelde een uitwedstrijd op smashcourt. Het tweede gemengde team en het herenteam hebben hun competitiestart noodgedwongen moeten uitstellen.
De 4 Tenniskids teams, ook spelend op zondag, komen later dit seizoen in actie. Ook de 4 maandag heren 55+ dubbelteams zijn nog niet zeker van het begin van hun seizoensstart.
De 2 woensdagmiddag jeugdteams, evenals de 8 donderdagavond gemengde V&W teams, hopen deze week wel de baan op te kunnen.

Nu koning winter eindelijk de aftocht lijkt te gaan blazen, kan de grote groep vrijwilligers van TC Veendam het tennispark gereed maken. Het streven is om alle 13 banen voor het weekend speelklaar te hebben. Een week later dan gepland, maar dan barst het buiten tennisseizoen in volle hevigheid los.