Daring Heren 1 lijdt pijnlijke nederlaag tegen directe concurrent QZ (Daring H1 3-5 QZ H1)

Door op maandag, 8 april, 2013 - 08:15

Namens Daring Heren 1, Arthur Venhoven

HOCKEY - Na drie overwinningen op rij wilde Daring Heren 1 ook QZ aan de zegekar binden. Thuis, aan de oude vertrouwde Langeleegte waren de Veendammers al ruim een jaar ongeslagen en voorafgaand aan de wedstrijd was er dan ook geen supporter die had kunnen bevroeden hoe deze wedstrijd zou verlopen. Dat Daring Daniël Schuth miste vanwege een schorsing en Erik Jan Omvlee het vaderland moest dienen en zodoende afwezig was leek het vertrouwen niet te kunnen deren.
Daring begon tamelijk slap aan de wedstrijd, waarmee het QZ veel tijd en ruimte gaf om aanvallen op te bouwen. Het feit dat dit tot goede scoringskansen voor de Nijmegenaren leidde, leek de Veenkolonialen nog niet direct wakker te schudden. Her en der kon Daring wel een speldenprikje uitdelen door middel van counters, maar de echt grote kansen waren voor het bovenliggende QZ. Daring leek geen antwoord te hebben op het tactisch goed uitgevoerde concept van de Geldenaren, maar kreeg in de loop van de eerste helft toch nog goede mogelijkheden om te scoren. Helaas werden deze kansen om zeep geholpen, waarna het niet lang duurde voordat het aan de andere kant wél raak was. Na schlemielig verdedigen moesten de Veendammer verdedigers een strafcorner weggeven, waaruit via de keeper werd gescoord: 0-1. Deze tegentreffer op slag van rust was een grote tegenslag voor Daring en haar fans. Daring kwam desondanks vol vertrouwen de kleedkamer uit voor de tweede helft, wetende dat er slechts sprake was van een geringe achterstand en dat er nog veel te verbeteren viel aan het hockeyspel.

De tweede helft begon Daring zo mogelijk nog slechter dan eerste. Balverlies werd op balverlies gestapeld, waardoor QZ al gauw wederom de sterkere partij was. Het was dan ook geen verrassing dat het vrij snel 0-2 werd: de Nijmegenaren mochten rustig opbouwen, en wisten bij de eerste, de beste doelpoging keeper Ruben Wagenaar te verschalken. Na deze treffer liet Daring eindelijk weer eens zijn tanden zien. De Veendammers waren uitermate gefrustreerd, en na een snelle aanval via de rechterkant was het Chris Stuut die alleen voor de keeper werd gezet. Op slinkse wijze wist deze middenvelder de keeper te passeren: 1-2. Door deze treffer kreeg Daring meer zelfvertrouwen, maar dat vertrouwen werd al gauw de grond in geboord toen QZ aantekende voor de derde treffer. De 1-3 viel uit een onterecht gegeven strafcorner, maar wederom stond de Veendammer verdediging te schutteren. Toch wist Daring het hierna weer spannend te maken, door nogmaals een aansluitingstreffer te maken. Deze keer was het Thomas Leenheers die uit een goede strafcornervariant de bal in het net pushte: 2-3. Alsof het spel nog niet genoeg op en neer golfde, mocht QZ hierna weer scoren. De 4-2 viel ook uit een strafcorner, maar nu werd er gescoord door middel van een rebound. Net toen Daring definitief verslagen leek, kwam Robert Boer als een duveltje uit een doosje alleen voor de Nijmeegse keeper. Na een weloverwogen actie en dito schijnschot liet hij de keeper kansloos en tekende de oudste telg van de familie Boer aan voor de 4-3. Daring bleef deze wedstrijd echter niets bespaard, want het publiek kon nog een treffer verwelkomen: QZ wist de voorsprong wederom uit te breiden toen het de 5-3 scoorde uit een strafcorner.

Na afloop van de wedstrijd heerste grote teleurstelling bij Daring en haar trouwe supporters. De Veendammers hadden de nederlaag aan zichzelf te wijten, maar moesten ook erkennen dat QZ simpelweg een sterke tegenstander was. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Leeuwarden; een ouderwetse noordelijke derby, waarbij Daring het aan haar stand verplicht is om 3 punten te pakken.