Overslaan en naar de inhoud gaan

Jarige bibliotheek in Veendam deelt cadeaus uit tijdens actie Leen het Gouden Boek

Door op zondag, 7 april, 2013 - 18:46

100 JAAR - Bibliotheek Veendam is jarig! In november bestaat de bibliotheek aan het Museumplein 100 jaar. Hiermee behoort het tot een van de oudste bibliotheken van ons land. Het hele jaar worden feestelijke activiteiten georganiseerd om het 100-jarig bestaan te vieren. Woensdag 10 april start de actie Leen het Gouden Boek.

Van 10 april tot 3 mei vindt de actie Leen het Gouden Boek plaats. In de collectie van Bibliotheek Veendam bevinden zich in deze periode Gouden Boeken. Boeken waar een prijs aan verbonden is. Leent een klant een Gouden Boek, dan wint hij of zij een prijs. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door 60 ondernemers uit Veendam.

Directeur Alian Spelde: "Jong en oud maken 3 weken lang kans op mooie prijzen. Door het enthousiasme van 60 ondernemers uit Veendam mogen we bijna 150 prijzen uitdelen. Fantastisch!"

Nog geen lid van Bibliotheek Veendam? Als u tussen 10 april en 3 mei een proefabonnement neemt, heeft u toegang tot duizenden boeken, dvd's, cd's en tijdschriften. Bovendien maakt u direct kans op een prijs.

Kijk voor de actievoorwaarden van Leen het Gouden Boek en het volledig overzicht van deelnemende ondernemers op www.mijneigenbibliotheek.nl

Bibliotheek Veendam 100 jaar
Nadat in 1910 jhr. Eeltjo Aldegondes van Beresteyn burgemeester van Veendam werd, maakte hij zich sterk voor de komst van een openbare leeszaal. In november 1913 opende de leeszaal zich voor het publiek. Een eeuw later is de bibliotheek niet meer weg te denken uit Veendam. Negen jaar geleden verhuisde de bibliotheek van de Kerkstraat naar het Cultuurcentrum, vernoemd naar haar oprichter, vanBeresteyn.