Overslaan en naar de inhoud gaan

Een eerbetoon aan een historierijke club

Door op woensdag, 3 april, 2013 - 22:54

MONUMENTAAL - De betaalde voetbalclub in Veendam is niet meer. Trouwe supporters waren, na alle hoop dat ze hadden, geëmotioneerd. Nu bleek dat al die acties niet tot het gehoopte resultaat te hebben geleid. Ook Piet Scholtens, die ze toesprak, raakte het en werd zichtbaar emotioneel. Hij kreeg een applaus. Een supporster vond troost tegen de schouders van een speler.

De supporters zijn kwijt wat hun lief was. Zij droegen mede de club, hun trots. En gaven het bezieling. Dat verdiend waardering. Ook fans van andere clubs in Nederland hadden hun voetbalhart laten spreken. Er is toch iets heel speciaals gebeurd. Maar de liefde voor de club bestaat nog. Er zijn plannen om het volgend seizoen verder te gaan in de Hoofdklasse.

Schmaal denkt daaarbij om tot de inrichting van een soort museum te komen over de geschiedenis van de SC Veendam. De beheerder van de site Veendam4-ever.nl heeft aangegeven dat deze blijft bestaan. Het was altijd al de site waar de historie van de club hoog in het vaandel heeft gestaan. Een eerbetoon aan een club met geschiedenis.

Op de de website van de club staat enkel de verklaring. De inhoud van de officiële website staat op Facebook.

Aan verdere leesverwijzingen doen we normaal gesproken niet. We maken een uitzondering naar een column in de Volkskrant, 'De KNVB hield zich oostindisch doof; de technocraten krijgen hun zin'